Hjem Nyheter Europa Tysk seksualforbryter etterforskes for McCann-kidnappingen

Tysk seksualforbryter etterforskes for McCann-kidnappingen

0

UTENRIKS En 44 år gammel tysk mann, som sitter fengslet for voldtekt, er nå offisielt mistenkt for drap på Madeleine McCann som forsvant i 2007.

Hyllest til Madeleine McCann i hjembyen Rothley, tatt 17. mai 2007. Foto: Public domain.

De siste 15 årene har Madeleine McCanns forsvinning vært en uløst sak. I 2007 forsvant den 3 år gamle britiske jenta under en familieferie i Praia da Luz, i den portugisiske Algarve-regionen.

Innledningsvis ble foreldrene mistenkt, men disse mistankene måtte avvises på grunn av manglende bevis. Nå er en 44 år gammel tysk mann, Christian Brueckner, offisielt oppført som mistenkt for å ha stått bak jentas forsvinning. Brueckner sitter for tiden fengslet i Tyskland etter å ha blitt dømt for en rekke seksualforbrytelser og har siden 2020 vært en mulig gjerningsmann.

Samtidig dukker tyskeren også opp i portugisiske etterforskninger av to voldtekter som fant sted i samme periode. Dette etter at filmer som mistenkes å vise anmeldte forbrytelser ble funnet blant eiendelene hans.

I forbindelse med 10-årsdagen for jentas forsvinning skal han også ha fortalt en venn at han vet hva som skjedde med henne, i forbindelse med at et innslag om saken ble vist på TV i en bar. Han skal da ha vist kameraten sin en film der han voldtar en kvinne, hvorpå vennen gikk til politiet med informasjonen.

At Brueckner delvis mistenkes for innblanding i McCanns forsvinning betyr at han kan transporteres til Algarve for avhør hos politiet i Portugal. Om han blir tiltalt og dømt gjenstår å se. Neste måned er det 15 år siden forsvinningen, noe som betyr at saken da blir foreldet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg