Hjem Nyheter Europa Tyske jøder advares mot å bære kippa

Tyske jøder advares mot å bære kippa

0

TYSKLAND Ifølge tall fra det tyske innenriksdepartementet økte antisemittiske forbrytelser i landet med 20 prosent i fjor; nå advares jøder mot å bære kippa offentlig.

Foto: Jonn Leffmann

Forbrytelser med påståtte antisemittiske motiver sies å ha økt med 20 prosent i Tyskland i fjor, ifølge tall som innenriksdepartementet nylig presenterte.

Økningen gjør Felix Klein, regjeringens spesialkommisjonær mot antisemittisme urolig; så mye at han nå advarer landets jøder mot å bære den tradisjonelle jødiske hatten, kippa, offentlig.

– Jeg kan ikke oppmuntre jøder til å bære kippaen overalt og hele tiden i Tyskland, sier Felix Klein i et intervju med den tyske avisen Funke, og tillegger:

– Internett og sosiale medier har bidratt mye til dette, samt de pågående angrepene på vår minneskultur.

I Tyskland er begrepet Erinnerungskultur, minneskultur, et politisk begrep ettersom det bare omfatter de «minnene» som myndighetene foreskriver, og stort sett utelukkende refererer til det «kollektive minnet av holocaust».

Presidenten for det jødiske sentralrådet i Tyskland, Josef Schuster, deler Kleins uro og sier til avisen:

– Det er velkomment hvis denne situasjonen får mer oppmerksomhet, selv på høyeste politiske nivå.

Innenriksdepartementets tall viser at de aller fleste, rundt ni av ti, antisemittiske forbrytelser i Tyskland begås av mennesker med koblinger til det som myndighetene kaller «høyreekstremisme».

Den siste tidens innvandring fra muslimske land er også en del av forklaringen, mener Felix Klein, som anser at arabisktalende tv-kanaler «viser et fryktelig bilde av Israel og jøder».

Et av tiltakene som Klein foreslår for å motvirke antisemittismen er å gi bedre opplæring til politi og andre tjenestemenn, ettersom «det er stor usikkerhet om hvordan man skal håndtere antisemittisme».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg