Hjem Nyheter Tyske Luftwaffe planla angrep på Krimbroen

Tyske Luftwaffe planla angrep på Krimbroen

UKRAINAKONFLIKTEN RT har lekket en innspilt samtale mellom høytstående tyske befal der angrep på russisk infrastruktur diskuteres. Tyskland har bekreftet at samtalene er ekte.

Krimbroen i brann etter et tidligere ukrainsk angrep. Foto: Kyiv Post.

RT-sjefredaktør Margarita Simonjan publiserte fredag ​​en lekket samtale mellom en gruppe høytstående befal fra det tyske luftforsvaret. Under den 38 minutter lange samtalen, som skal ha funnet sted 19. februar, diskuterer befalene hvordan de skal hjelpe Ukraina med å angripe den russiske Krimbroen med tyske langtrekkende våpen.

Det diskuteres også hvordan Luftwaffe skulle bruke agenter som snakker med «amerikansk aksent» for å gjennomføre angrepet og samtidig nekte for enhver involvering. Befalene antar også at tyske Taurus-roboter skal sendes til Ukraina, til tross for at det tyske parlamentet ennå ikke har godkjent en slik levering.

Etter RTs avsløring har det russiske utenriksdepartementet krevd en fullstendig forklaring på hva som diskuteres i opptaket.

Vi krever en forklaring fra Tyskland. Berlin må komme med det umiddelbart. Forsøk på å unngå spørsmålet vil bli tolket som en innrømmelse, sa utenriksministeriets talskvinne Maria Zacharova på fredag.

Det tyske forsvarsdepartementet har nå innrømmet ektheten av det lekkede opptaket.

Etter vår vurdering er en samtale innen Luftwaffe avlyttet. Vi kan ikke si med sikkerhet på dette stadiet om det er gjort noen endringer i den versjonen som sirkulerer på sosiale medier i dag, sa en talsperson for departementet på lørdag.

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz har beskrevet hendelsen som «svært alvorlig» og det er satt i gang en etterforskning for å finne ut hvordan noen har klart å avlytte Luftwaffes interne samtaler. Forsvarsdepartementet legger til grunn at også andre samtaler er avlyttet og at disse kan lekke i fremtiden.