Hjem Nyheter Tyske myndigheter vil at Ursula Haverbeck skal sone på galehus

Tyske myndigheter vil at Ursula Haverbeck skal sone på galehus

TYSKLAND Revisjonisten Ursula Haverbeck, som i 2022 ble dømt for å ha anket en tidligere dom, skal ifølge tyske medier sone en fengselsstraff i en anstalt for mentalt syke kriminelle.

Revisjonisten Ursula Haverbeck. Skjermbilde: Youtube.

Det rapporteres at den 95 år gamle «holocaust»-revisjonisten Ursula Haverbeck skal sone en fengselsstraff på et rettssykehus, etter å ha blitt domfelt for to år siden. Rettsvesenet i Berlin har kontaktet kriminalsykehuset Fröndenberg i Nordrhein-Westfalen, og venter for tiden på svar, ifølge den tyske avisen Zeit.

Haverbeck ble dømt til fengsel i ett år uten prøveløslatelse av en domstol i Berlin i 2022 for brudd på den tyske loven tilsvarende «rasismeparagrafen», for «forbrytelsen» i å ha anket en tidligere dom. Haverbecks advokat, Wolfram Nahrath, klarte da å få gjennom at Haverbeck på grunn av sin alder og helsetilstand ikke skulle måtte sone dommen. Etter en medisinsk undersøkelse ble det slått fast at hun ikke kan sone dommen i et vanlig fengsel.

Siden 2004 har Haverbeck blitt straffeforfulgt for sine meninger og ytringer. Hun har flere ganger blitt idømt både bøter og fengselsstraffer for å ha ytret seg om «holocaust».

I 2017 ble Haverbeck dømt for å ha fornektet «holocaust» ved et evenement i Berlin. I 2020 ble hun dømt til et års fengsel for å i et intervju enda en gang ha gitt samme uttalelse.

Nå ser myndighetene ut til å stille seg helt annerledes til situasjonen etter dommen i 2022, ettersom de har kontaktet flere ulike fengsler i håp om å finne en plass Haverbeck kan sone. De har så langt landet på kriminalsykehuset Fröndenberg i Nordrhein-Westfalen, som er et sykehus som også har en avdeling for mentalt syke kriminelle.