Hjem Nyheter Tyske myndigheter vil fengsle dissidenter på internett

Tyske myndigheter vil fengsle dissidenter på internett

6

SENSUR Den tyske justisministeren sa i et intervju publisert på søndag at myndighetene må straffeforfølge «hat» og «falske nyheter» på internett og at lovbrytere kan få opp til fem år i fengsel.

merkel

Tyske dommere og den statlige påtalemyndigheten må slå ned straks på «falske nyheter» som spres gjennom sosiale medier som Facebook, sa Tysklands justisminister Heiko Maas i et intervju publisert på søndag.

Maas, en sosialdemokrat i konservative forbundskansler Angela Merkels koalisjon, har gjentatte ganger advart Facebook mot å respektere lover mot ærekrenkelser i Tyskland. Han fortalte til den tyske avisen Bild am Sonntag at prinsippet om ytringsfrihet ikke gjelder hets.

– Ærekrenkelse og ondsinnet sladder dekkes ikke av ytringsfriheten, skal Maas ha sagt, bare dager etter at andre topppolitikere kalte for en lovgivning for å takle «hatefulle ytringer» og «falske nyheter» på Facebook og andre sosiale medieplattformer.

LES OGSÅ: EU og Nato skal bekjempe «falske nyheter» – vil tilrettelegge virkeligheten

Maas påpekte at myndighetene også måtte straffeforfølge det som skrives på internett, og understreket at strafferammen var opp til fem år i fengsel.

– Enhver som prøver å manipulere den politiske diskusjonen med løgner må være klar over konsekvensene, avsluttet han.

Kilde:
German courts should go after fake news on Facebook now: minister

6
Delta i debatten

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om