Hjem Nyheter – Tyskere må slutte å innbille seg at nasjonen skal være etnisk...

– Tyskere må slutte å innbille seg at nasjonen skal være etnisk homogen

0

TYSKLAND Tysklands forbundspresident mener det tyske folket må slutte å forestile seg at nasjonen skal bestå av etniske tyskere. Vi må definere nasjonen på nytt, anser han.

front16-640x373Tysklands forbundspresident Joachim Gauck har nylig tatt til orde for en forandret nasjonalbevissthet i Tyskland. Tyskerne må slutte å forestille seg nasjonen som en etnisk homogen enhet. Det er ikke lenger slik at alle tyskere har tysk som sitt morsmål, heller ikke trenger de å være hvite og kristne, uttaler Gauck. Virkeligheten i vår tids Tyskland er mye mer mangfoldig, anser Gauck.

– Jeg mener, vi må definere nasjonen på nytt: Som et fellesskap av ulike mennesker som like fullt er nødt til å akseptere noen grunnleggende, felles verdier.

I møtet med den nåværende asyltilstrømningen, så sier Gauck seg enig med innenriksminister Thomas de Maizière fra partiet Tysklands kristendemokratiske union (CDU) i at den aktuelle situasjonen er en utfordring – men ingen overbelastning. De ferske angrepene mot asylmottak anser han er skammelige.

– Dette er skammelige handlinger fra brannstiftere og hetsere, fra militante rasister, nasjonalister og folkelige ideologer.

Mot slik folkelig motstand anser Maizière at tyske myndigheter må «reagere skarpt» ettersom det ifølge ham ikke er en del av «vårt Tyskland».

BN-JY480_0821mi_H_20150821110700-e1440440541284-640x337Forventer over 800 000 «flyktninger» i år

Tyskland er det landet i Europa som er mottaker for den desidert største andelen asylsøkere, og prognosene for 2015 er svimlende høye. Tysklands innenriksminister uttalte nylig at det i løpet av 2015 forventes at over 800 000 (!) personer vil komme til å søke om asyl i Tyskland. Sammenlignet med 2014, er dette en firedobling.

Folket våkner

I takt med den økende masseinnvandringen, vokser naturligvis også opposisjonen. Hittil i år har over 200 angrep mot planlagte eller eksisterende asylmottak funnet sted i Tyskland. Ifølge tyske massemedier skal majoriteten av disse ha blitt begått av såkalte høyreekstreme. Angrepene skal i stor grad dreie seg om sabotasje mot tiltenkte og planlagte asylmottak, som brannstiftelse og lignende. Les mer om dette HER.

Kilde:
Gauck: Wir mussen nation neu definieren

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg