Hjem Nyheter Europa Tyskere oppfordres til å bære kippa

Tyskere oppfordres til å bære kippa

1

TYSKLAND Etter at jøder ble advart mot å bære kippa går spesialkommisjonæren mot antisemittisme nå ut og oppfordrer tyskere til å bære kippa i solidaritet med jøder.

Foto: AFP / Frank Rumpenhorst / dpa

Det var forrige uke som den tyske regjeringens spesialkommisjonær mot antisemittisme, Felix Klein, gikk ut og advarte jøder mot å bære kippa offentlig.

– Jeg ville ha forventet av ham å gjøre alt i sin makt for å sørge for at jøder kan bære deres kippa overalt i Tyskland, og til alle tider om dagen og natten, sa Berlins jødiske samfunns kommisjonær for antisemittisme, Sigmount Königsberg, etter uttalelsen.

Israels president Reuven Rivlin var «sjokkert» over uttalelsen og kalte den et tydelig bevis for at jøder er utrygge i Tyskland.

På mandag gikk Felix Klein ut og oppfordret tyskerne til å bære kippa i solidaritet med jødene i forbindelse med de anti-israelske demonstrasjonene kommende lørdag.

– Jeg oppfordrer alle innbyggere i Berlin og over hele Tyskland til å bære kippa neste lørdag hvis det er nye, intolerante angrep mot Israel og jøder i forbindelse med Al-Quds-dagen [den muslimske Jerusalemdagen] i Berlin, sa Felix Klein og oppfordret til demonstrasjoner for Israel.

Al-Quds-dagen er et arrangement som feires i forbindelse med slutten på Ramadan, for å vise støtte til palestinerne og demonstrere mot den israelske okkupasjonen. Arrangementet ble først arrangert av Iran i 1979 og pleier å følges av anti-israelske demonstrasjoner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Selvfølgelig må tyskerne bære kippa i solidaritet med jødene. De bærer jo evig blodskyld for at Hitler gasset og kremerte 6 trillioner jøder i «utryddelsesleirene» i Polen. Men bør ikke polakkene gjøre det samme? De hjalp jo til, og nå nekter de plent å betale reparasjoner! Alle goyim plikter å bøye hodet og bære kippa, i underdanighet og skam for alle ulykker som siden tidenes morgen har blitt påført jødene, av Amalek.