Hjem Nyheter Tyskere oppfordres til å lagre mat og vann

Tyskere oppfordres til å lagre mat og vann

OVERLEVELSE Det tyske sivilforsvaret oppfordrer befolkningen til å lagre mat og vann for fem til ti dager. Dette som et ledd av en ny beredskapsplan i tilfelle en krise skulle ramme landet.

prepping

En ny beredskapsplan utarbeidet av det tyske sivilforsvaret oppfordrer befolkningen om å lagre forsyninger, som vann og mat, for opp mot ti dager. Dette i tilfelle katastrofe, terror eller krig skulle ramme landet, og de nasjonale nødetatene ikke når ut til folket i en nødssituasjon. Beredskapsplanen er på 69 sider og i den fremkommer det at tyske myndigheter ikke utelukker en stor fremtidig sikkerhetstrussel mot nasjonen, og at nye tiltak derfor er nødvendig.

Innenriksminister Thomas De Maiziere har tidligere ha uttalt at man må være forberedt på at vann- og matforsyninger kan forgiftes. Dietmar Bartsch, fra det venstreorienterte partiet Die Linke kritiserer, ikke uventet, sivilforsvarets initiativ og mener det uroer folk unødvendig.

Tre døgn på egenhånd

Også i Sverige har myndighetene gått ut med lignende råd. Gjennom kampanjen (og nettsiden) «72 timmar» informerer Civilförsvarsförbundet på oppdrag fra Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) at det svenske folket bør kunne klare seg minst tre døgn på egenhånd. I tillegg til vann og mat, ønsker man at folket skal ha muligheten til å innhente informasjon (via radio) og ordne oppvarming. Nettsiden og tipsene som gis der er basert på grunnbehovene fra overlevelsesekspert Harry Sepp.

Kilde:
Ber tyskerne lagre vann og mat for minst fem dager