Hjem Nyheter Tyskere foreslås utestengt fra en tredjedel av jobbene i Hannover

Tyskere foreslås utestengt fra en tredjedel av jobbene i Hannover

TYSKLAND Det tyske miljøpartiet, som regjerer i Hannover, foreslår at en tredjedel av jobbene skal være forbeholdt innvandrere, og dermed ekskludere tyskere.

Bundestag – Det tyske parlamentet. Foto: Jürgen Matern – eget arbete. CC BY-SA 3.0 via Wikimedia.

Som del av et «mangfoldsprosjekt» har det tyske miljøpartiet – som innehar borgermesterposten i Hannover – foreslått at en tredjedel av alle utlyste jobber skal være forbeholdt innvandrere.

«Mot slutten av 2026 skal en tredjedel av alle nyutlyste arbeidsplasser søkes av søkere med innvandrerbakgrunn», skriver Miljøpartiets tyrkiske partiformann, Filiz Polat, om forslaget.

«Mangfoldsprosjektet» har blant annet som mål å etablere Hannover som en «innvandringsby». Regjeringen vil også gjennomføre en PR-kampanje for å oppmuntre innvandrere til å studere eller jobbe i byen.

Videre skal de arrangere en «mangfoldsdag» ved alle skoler i området og tilby «antirasistisk coaching» til bedrifter og myndigheter. Det skal også deles ut en pris til den beste «innvandrerbedriften» i byen.

Kritisert som «grunnlovsstridig»

Forslaget møter nå kritikk, blant annet fra Bundestag-medlemmet Alexander Graf Lambsdorff (Fdp), som mener det vil bryte med grunnloven å reservere arbeidsplasser på etnisk grunnlag.

«Hva skjer med de andre to tredjedelene? Er de forbeholdt etniske tyskere?» spør Lambdsdorff via Twitter.