Hjem Nyheter Tyskland fortsetter krigsretorikken

Tyskland fortsetter krigsretorikken

TYSKLAND Tyske skolebarn må forberedes for krig med Russland, ifølge Tysklands utdanningsminister.

Tysklands utdanningsminister. Foto: Matti Karstedt, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Det er den tyske utdanningsministeren Bettina Stark-Watzinger som i et intervju med mediegruppen Funke sier at alle må være forberedt på kriser, også krig.

For å forberede barna mener utdanningsministeren at det skal holdes øvelser på skolene, og antyder at det kan bli en langvarig krise, skriver The Telegraph.

– Hele samfunnet må forberedes godt for kriser, fra pandemi til naturkriser til krig … sivilforsvar er uhyre viktig, og det hører også hjemme i skolen. Målet må være å styrke vår motstandsdyktighet, sa Stark-Watzinger.

Ifølge kilder i forsvaret forsøker tyske myndigheter å gjøre landet klar for krig med Russland, som kan komme i løpet av få år. Forsvarsministeren Boris Pistorius sa tidligere i måneden at ifølge hans militærrådgivere kan Russland være i stand til å angripe NATO om fem til åtte år.

I mars kom det frem i en lekket samtale at det tyske luftvåpenet, Luftwaffe, hadde planlagt å angripe Krimbroen, som forbinder Russland med Krim. Luftwaffe forsøkte ikke å benekte det som ble sagt i samtalen.