Hjem Nyheter Europa Tyskland planla regnbueprovokasjon mot Ungarn – nektes av UEFA

Tyskland planla regnbueprovokasjon mot Ungarn – nektes av UEFA

2

SPORT OG POLITIKK For å forsøke å provosere ungarere planla tyske politikere å lyse opp en fotballarena i regnbuefarger da de to landslagene møtes i kveld. UEFA meddeler at man ikke kommer til å tillate Tysklands politiske aksjon.

Tyske politikere ville lyse opp Allianz Arena i regnbuefarger. Foto: Marco Verch, (CC BY-SA 2.0).

I kveld møter Tyskland og Ungarn hverandre i fotball-EM. Kampen kommer til å spilles i Allianz-Arena i München.

I forkant av kampen har bystyrerepresentanter i den tyske byen lagt planer om en regnbueprovokasjon mot Ungarn. Det hele er tenkt å være en protest fra den tyske byen mot den loven som Ungarns nasjonalforsamling stemte gjennom i forrige uke, nemlig forbud mot homopropaganda for barn.

Alle partier i Münchens bystyre ser ut til å være enige om at sportsarenaen skal lyses opp i regnbuefarger, hvilket er blitt lagt frem som forslag.

Det europeiske fotballforbundet, UEFA, meddeler dog at provokasjonen ikke kommer til å tillates, da det bedømmes å være et politisk stillingstagende.

«UEFA er gjennom sine vedtekter en politisk og religiøst nøytral organisasjon. Med tanke på den politiske bakgrunnen for dette spesifikke forslaget – et budskap som rettes mot en beslutning tatt av det ungarske parlamentet – så må UEFA avskjære dette forslaget», skriver organisasjonen.

Beslutningen har i sin tur fått kritikk fra tyske politikere. Bayerns ministerpresident, Markus Söder, synes det er «skammelig»:

«Det hadde vært et veldig godt symbol for toleranse og frihet», beklager politikeren seg.

Også ungarske homolobbyister beklager seg, ettersom de ellers får en enorm støtte fra utenlandske organisasjoner:

«Vi har mottatt en enorm støtte fra internasjonale aktører, men dette burde vært et selvfølgelig symbol for solidaritet», sier en LHBTP-aktivist til Deutsche Welle.

Ettersom regnbueprovokasjonen ikke ble tillatt i München har de besluttet å lyse opp arenaene i Köln og Frankfurt i stedet. Tysklands lagkaptein, Manuel Neuer, kommer dessuten til å bære et regnbuefarget armbånd under kampen.

Ungarns utenriksminister, Peter Szijjarto, fortsetter å forsvare den nye lovstiftningen:

– Vi har stemt gjennom denne loven for å beskytte ungarske barn, og Vest-Europa kjemper mot det. Jeg synes at det er skadelig og farlig å blande politikk med sport, sier Szijjarto.

Ungarske fotballfans har sunget sanger og holdt i bannere i protest mot homolobbyen under tidligere kamper.

Les også:
Hva er homolobbyen og hvorfor skal den bekjempes?
Dagens video: Den pedofile agenda
FILM: The dangers of a transgender ideology

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Ungarn ønsker å beskytte barn og ungdom mot LHBTQ-propaganda, forkledd som «opplysning» og «undervisning». Som Russland for noen år siden, og flere østeuropeiske land, for øvrig. Det får analistene og deres tilretteleggere, i alle regnbuens farger, til å rase og beklage seg over at «våre verdier», som er at «alle skal få elske den de vil», ikke skal kunne påvinges Ungarn. Dette ikke minst via statskanalen NRK som vi alle er med på å finansiere gjennom skatteseddelen: https://www.nrk.no/sport/europamesterskapet-i-homofobi-1.15548843

Håkon
Håkon
1 år siden

«Det hadde vært et veldig godt symbol for toleranse og frihet», beklager politikeren seg.»
Men dere tolererer ikke at Ungarere er fri til å gjøre hva de syns er best for sitt land.