Hjem Nyheter Europa Tyskland vil gjøre det obligatorisk for soldater å bli vaksinert mot covid-19

Tyskland vil gjøre det obligatorisk for soldater å bli vaksinert mot covid-19

2

TYSKLAND Tyske soldater kan bli de første i offentlig tjeneste som pålegges krav om å være vaksinert mot covid-19.

Illustrasjonsbilde. Foto: Bundeswehr/S. Wilke, (CC BY-SA 2.0).

Tyskland vil sannsynligvis gjøre det obligatorisk for alle landets soldater å bli vaksinert mot covid-19. Forsvarsdepartementet og hæren har blitt enige om å tilføye covid-19-vaksinen til det tyske forsvarets eksisterende vaksinasjonsprogram.

Det opplyser en talsmann for departementet til nyhetsbyrået AFP.

Kravet er ikke formelt på plass, men det ventes å skje «snart», opplyser talsmannen.

Soldatene vil dermed bli de første i offentlig tjeneste i Tyskland til å bli pålagt et slikt krav. Hittil har det kun vært tyske soldater som deltar på oppdrag i utlandet som har vært tvunget til å la seg vaksinere mot covid-19.

Den forestående utvidelsen av vaksinasjonsprogrammet kommer samtidig med at den tyske hæren forbereder seg på å bistå lokale myndigheter med å vaksinere og teste befolkningen i hensikt å bekjempe stigende smittespredning.

Sykehusenes intensivavdelinger mottar for tiden mange covid-19-pasienter og dette har skapt intens debatt om hvorvidt Tyskland skal gjøre som Østerrike, hvor det fra februar skal bli obligatorisk for alle innbyggere å bli vaksinert mot covid-19.

Den nye smittebølgen er delvis tilskrevet at andelen av fullvaksinerte i Tyskland på 68 prosent er lavere enn i andre store vesteuropeiske land som Italia, Frankrike og Spania, skriver AFP.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
16 timer siden

Helsetyranniet griper stadig mere om seg, og vaksineforkjemperne gir seg ikke før 100% er injisert, minst to ganger, med «boosters» et par ganger i året, mest sannsynlig. Gamle, middelaldrende, unge, barn og gravide ikke unntatt. For dette viruset er jo ytterst farlig, ja dødelig, i og med at 0.03% dør av/med det. Og så er det nye varianter, med noen ukers/måneders mellomrom, som både er mere smittsomme og farligere enn de kjente. Det perfekte diktaturet er ikke militært, men medisinsk og dermed uangripelig, for sprøytene settes jo for å beskytte oss.

Kim Larsen
Kim Larsen
9 timer siden

Håper de tyske soldatene nekter.