Hjem Nyheter TYSKLAND: Vil innføre et tredje kjønn – i fødselsattester

TYSKLAND: Vil innføre et tredje kjønn – i fødselsattester

HOMOLOBBYEN Tyske myndigheter vil gjøre det mulig å registrere et tredje kjønn – i fødselsattesten. Dagens praksis er diskriminerende mot interseksuelle, mener myndighetene.

Tyske myndigheter vil innføre et tredje kjønn i fødselsattestene for å gi såkalte interseksuelle personer valget om å registrere seg som noe annet enn mann eller kvinne. Dette som følge av en rettsavgjørelse i Karlsruhe forfatningsdomstol.

En kvinne, som hverken følte seg som en mann eller kvinne, fikk der medhold i at det burde eksistere en tredje kjønnskategori. Domstolen har gitt tyske myndigheter ut året på å utarbeide en ny lov som skal omfatte andre kjønnskategorier en mann og kvinne.

Ifølge domstolen så er den nåværende praksisen diskriminerende mot såkalte interseksuelle. Den nye kjønnskategorien skal i tillegg til «interseksuelle» også omfavne «annet». Endringen vil også gi foreldre fullmakt til å endre kjønnet til sitt eget barn, ettersom lovforslaget gjelder fødselsattester.

«Kjønnsforsker» og «sosialantropolog» Marit Vaula Rasmussen er positiv til nyheten, men mener man i tillegg burde ha et åpent alternativ slik at «interseksuelle» barn selv kan velge hvilket kjønn de skal være, når de blir eldre – dersom foreldrene mot formodning skulle ha valgt feil.

Rasmussen oppfordrer de som har «interseksuelle» barn til å sende de til såkalte kjønnsnøytrale barnehager.

– Har man et interseksuelt barn må man se hvilken sammenheng barnet vokser opp i. Noen barnehager har et romslig forhold til kjønn, der for eksempel alle er i samme garderobe og gutter kan gå i prinsessekjole, sier hun til NRK.

Ifølge FN kategoriserer rundt 1,7 prosent av verdens befolkning seg som «interseksuelle».

Relaterte artikler:
Hva er kulturmarxisme?
Harry Benjamin – jøden som innførte «kjønnskorrigering»
Magnus Hirschfeld og homolobbyen
Motstandsbevegelsen – den siste utposten i kampen mot homolobbyen
Homobevegelsen må gjennomskues

Kilde:
Tyskland åpner opp for et tredje kjønn i fødselsattester