Hjem Nyheter Tyskland vil utdanne asylsøkere til lastebilsjåfører

Tyskland vil utdanne asylsøkere til lastebilsjåfører

ABSURDISTAN Tyskland opplever mangel på lastebilsjåfører hvilket har ledet tyske organisasjoner til å starte et prosjekt for å utdanne asylsøkere til å fylle jobbene.

Illustrasjonsbilde: Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56.
Illustrasjonsbilde: Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56.

Det er Tysk Røde Kors og logistikkorganisasjonen Unternehmensverband Logistik som sammen med kjøreskolen SVG Fahrschule Nord har startet prosjektet for å bøte på mangelen på lastebilsjåfører i Tyskland.

Kandidatene må klare to eksamener og passere en språktest, men alle er ikke like fornøyde med prosjektet.

– Vi sier klart nei. […] Det er en grundig og kvalifisert gjennomgang som kreves, sier presidenten for den føderale foreningen for yrkessjåførforeninger, Wolfgang Westermann og fortsetter:

– Man kan ikke sette alle i en 40-tonner og la dem kjøre av sted.

Prosjektet er imidlertid veldig populært blant asylsøkere.

– I løpet av et par dager har 90 interesserte parter over hele Schleswig-Holstein, og også Hamburg, rapportert at 50 flyktinger til har blitt satt på venteliste, sier sjefen for Tysk Røde Kors i Kiel, Ilka Hübner.

Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56. Hvordan den tyske befolkningen reagerer på prosjektet er foreløpig uklart.