Hjem Nyheter Europa Tyskland vil utdanne asylsøkere til lastebilsjåfører

Tyskland vil utdanne asylsøkere til lastebilsjåfører

4

ABSURDISTAN Tyskland opplever mangel på lastebilsjåfører hvilket har ledet tyske organisasjoner til å starte et prosjekt for å utdanne asylsøkere til å fylle jobbene.

Illustrasjonsbilde: Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56.
Illustrasjonsbilde: Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56.

Det er Tysk Røde Kors og logistikkorganisasjonen Unternehmensverband Logistik som sammen med kjøreskolen SVG Fahrschule Nord har startet prosjektet for å bøte på mangelen på lastebilsjåfører i Tyskland.

Kandidatene må klare to eksamener og passere en språktest, men alle er ikke like fornøyde med prosjektet.

– Vi sier klart nei. […] Det er en grundig og kvalifisert gjennomgang som kreves, sier presidenten for den føderale foreningen for yrkessjåførforeninger, Wolfgang Westermann og fortsetter:

– Man kan ikke sette alle i en 40-tonner og la dem kjøre av sted.

Prosjektet er imidlertid veldig populært blant asylsøkere.

– I løpet av et par dager har 90 interesserte parter over hele Schleswig-Holstein, og også Hamburg, rapportert at 50 flyktinger til har blitt satt på venteliste, sier sjefen for Tysk Røde Kors i Kiel, Ilka Hübner.

Den 19. desember 2016 kjørte asylsøkeren Anis Amri med overlegg en lastebil inn i et julemarked i Berlin og drepte 12 personer og skadet 56. Hvordan den tyske befolkningen reagerer på prosjektet er foreløpig uklart.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
4 år siden

Ja…. akkurat hva Tyskland trenger mer av. Hvorfor ikke utdanne muslimene til lastebilsjåfør, istedet for at de skal stjele lastebiler og kjøre ned folk uten lappen. Smart tenkt Merkel!

Kjell
4 år siden

Vil dette gjelde også om det er underbemannet på sprengstoff eller kunstgjødsel -fabrikker?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Det antirasistiske (((Tysk Røde Kors))) er tydeligvis skuffet over det lave antall drepte etniske tyskere ved julemarkedet i Berlin i 2016. Hadde asylsøkeren hatt lappen og riktig opplæring så hadde han nok klart å kjøre over minst 10 ganger flere.

Martin
Martin
4 år siden

Kan man ikke bare trene opp asylsøkere og rekruttere de til bombegruppen i politiet/militæret i samme slengen.. ?