Hjem Nyheter Tysklands energisjef kritiserer USAs sanksjoner mot Russland

Tysklands energisjef kritiserer USAs sanksjoner mot Russland

TYSKLAND Forbundsdagens energi- og økonomisjef kritiserer USA for deres sanksjoner mot Russland og mener at landet behandler Tyskland som en koloni.

Nord Stream 2: Gassledningen legges av «Audacia» utenfor den tyske øya Rügen.
Foto: Reuters / Axel Schmidt

Det var under en konferanse om energi-samarbeid mellom Russland og EU at den tyske forbundsdagens energi- og økonomisjef, Die Linke-politikeren (Venstre) Klaus Ernst gikk ut og kritiserte USAs sanksjoner mot Russland.

– Disse tiltakene retter seg ikke bare mot russere, de retter seg bevisst mot europeere, for eksempel tyske energiselskaper som er involvert i Nord Stream 2, sa Ernst.

Klaus Ernst anklager USA for å oppføre seg som om at Tyskland er deres koloni og at de forsøker å presse europeiske land til å ikke kjøpe russisk gass.

Nord Stream 2 er et russisk-ledet gassledningsprosjekt som forventes å bli ferdig i 2019. Amerikanske tjenestemenn som presidenten Donald Trump har truet europeiske bedrifter med sanksjoner hvis de fortsetter å investere i prosjektet, som de kaller for russisk «innflytelse».

Ifølge Klaus Ernst er målet til amerikanerne å presse EU til å kjøpe amerikansk gass i stedet for russisk, og sier at det i forbundsdagen diskuteres hvordan de amerikanske sanksjonene mot Russland kan løftes.

– Amerikanerne bruker politikk for å realisere sine egne interesser på dette feltet, sa Ernst.

– Det pågår for øyeblikket diskusjoner om dette i forbundsdagens økonomiske komité, og det vokser seg sterkere, hvordan sanksjoner mot Russland kan løftes. Hverken Tyskland eller Europa er interessert i disse sanksjonene. De eneste som vinner med disse sanksjonene er amerikanerne, fortsatte han.