Hjem Nyheter Tysklands maktkvinner oppløser elitesoldatenhet

Tysklands maktkvinner oppløser elitesoldatenhet

TYSKLAND Verdigrunnen innenfor tyske forsvarsmakten anses å være viktigere enn deres forsvarspotensiale. Om ikke soldater blir mere politisk korrekte, legges KSK ned.

Agnieszka Brugger (Stefan Kaminski CC BY-SA 3.0) Angela Merkel (Президент России CC 0) Annegret Kramp-Karrenbauer (Olaf Kosinsky CC BY-SA 3.0)

Tysklands okkupasjonsregjering har bestemt å oppløse landets militære elitestyrke KSK, rapporterer Nya Tider.

Dette har tre av regjeringens maktkvinner samarbeidet om for å gjennomføre. Disse er forbundskansler Angela Merkel (CDU), forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) og et parlamentsmedlem i parlamentets forsvarskomité, Agnieszka Brugger, som tilhører partiet De Grønne.

Beslutningen er en direkte trussel og har ingenting med det militære forsvaret av landet å gjøre. Istedet baseres beslutningen kun på politiske vurderinger.

For at deres beslutning skal oppheves, må KSK «skjerpe seg» politisk sett, for i deres øyne anses KSK-enheten for å ha feil politiske meninger.

Kramp-Karrenbauer sier at hver KSK-soldat vil bli tvunget til å bestemme seg om han vil bli værende i armén, gjennom å gjøre «rett politiske valg».

En særskilt representant kommer senest i oktober til å rapportere om hvorvidt de tiltakene som Kramp-Karrenbauer har beordret er blitt gjennomført, eller om KSK istedet skal bli oppløst.

Om dette skjer, forsvinner KSKs hele fire stridskompanier.

Problemet som KSK anklages for å ha, er at organisasjonen «har koblinger til» høyreekstremisme.

Les også:
Merkel vil at EU-land skal gi opp sin selvstendighet
Angela Merkel vil bekjempe «hatefulle ytringer» på Internett