Hjem Nyheter Europa Tysklands utenriksminister: «Vi er i krig med Russland»

Tysklands utenriksminister: «Vi er i krig med Russland»

1

TREDJE VERDENSKRIG Ifølge Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock kjemper ikke bare hennes eget land, men hele Vesten en krig mot Russland. Dette uttalte hun under et møte med Europarådet.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: Stephan Röh (CC BY-SA 4.0)
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: Stephan Röh (CC BYSA 4.0).

Det var da Europarådets parlamentariske forsamling møttes sist tirsdag at Tysklands utenriksminister, miljøpartimedlemmet Annalena Baerbock, holdt en tale om at «det må investeres enda flere våpen og penger i krigen» i Ukraina, skriver Nordfront.

– Og det er derfor jeg allerede har sagt dette de siste dagene: Ja, vi må gjøre mer for å forsvare Ukraina, ja, vi må gjøre mer på stridsvognfronten også, sa Baerbock og fortsatte:

– Men det viktigste og mest avgjørende er at vi gjør det sammen og at vi ikke skylder på hverandre i Europa, fordi vi kjemper en krig mot Russland og ikke mot hverandre, fortsatte hun.

Tysklands forbundskansler, sosialdemokraten Olaf Scholz, har tidligere uttrykt det motsatte og uttalt at de kun ønsker å støtte Ukraina, men gjør alt for å unngå en direkte konfrontasjon med Russland. Hans forgjenger Angela Merkel kom imidlertid nylig ut og innrømmet at Tyskland hadde vært med på å bevæpne Ukraina nettopp med øye for en krig mot Russland. De såkalte Minsk-avtalene som ble hjulpet til å forhandle ble aldri gjort i god tro, ifølge Merkel, men kun for å «kjøpe tid» før konflikten.

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zacharova kommenterte også Baerbocks handlinger i forhold til det Merkel tidligere avslørte.

– Hvis vi kombinerer dette med Merkels avsløringer om at de bygget opp Ukraina [militært] og ikke regnet med Minsk-avtalene, snakker vi om en krig mot Russland som var planlagt på forhånd. Ikke kom senere og si at vi ikke advarte deg, sa Zakharova, sitert av RT.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Dette illustrerer godt hva som er galt med å slippe kvinnfolk til i krevende posisjoner – de er følelsesstyrte og ikke strategiske i sin tenkning, og tror gjerne at siden de er «fredselskende» er de bedre skikket til å få orden på internasjonale forhold enn menn er. Vår egen gråtkvalte Huitfeldt og tidligere Titten Tei Søreide – vel, jeg sier ikke mer. Ikke det at mange menn er stort bedre; stort sett er de grundig feminiserte, og tenker som kvinner.