Hjem Nyheter Norden “Ubehagelig” å påstå at kjønn er noe biologisk

“Ubehagelig” å påstå at kjønn er noe biologisk

KULTURMARXISME Formannen i Ung Vänster uttalte nylig i radio at hun synes det er «ubehagelig» og «ugreit» å påstå at det finnes biologiske kjønn.

Hanna Cederin
Hanna Cederin

I programmet Studio Ett, som ble sendt av Sveriges radio på tirsdag, ble Hanna Lindholm intervjuet. Lindholm er en ung debattant med kobling til Sverigedemokraterna som nylig har lagt opp et klipp på YouTube hvor hun spør studenter på Södertörns högskola en rekke spørsmål vedrørende identitet, kjønn, rase og lignende. Klippet har gjort stor suksess på nettet, og har allerede nesten en halv million visninger.

I radioprogrammet forklarer Lindholm at hun fikk du svarene hun forventet seg, noe hun anser er urovekkende, da disse studentene ikke forholder seg til objektiv virkelighet. Videre forklarer hun at hun ikke kjøper at man gjennom «tankekraft» kan bli noe, bare fordi man påstår man er det.

Se Hanna Linholms film nedenfor:

I programmet deltar også Hanna Cederin, formann for Ung Vänster. Hun mener budskapet i Lindholms film, at kjønn og nasjonalitet er biologisk betinget, er noe «foreldet» og «ganske ubehagelig».

På spørsmål om kjønn tross alt ikke er noe biologisk, mener Cederin det er en «forenkling» å prate slik og at det egentlig er mye mer «komplekst» og at det er respektløst og sette spørsmålstegn ved noens identitet.

– Jeg har ingen høyskolepoeng eller noe slikt, men jeg har lært meg at man skal være grei, og jeg synes ikke at denne filmens budskap er noe greit.

Lindholm gav den unge marxisten svar på tiltale:

– Hanna Cederin sier det er «ugreit» å ikke akseptere det man sier at man er, men jeg synes ikke at man gjør noen en tjeneste når man bekrefter noens vrangforestillinger eller usikkerhet.

Lindholm sammenligner det hele med vrangforestillinger visse personer har, som at de tror de er overvektige til tross for at de er slanke, og spør seg hvilken tjeneste man gjør disse personene dersom man gir deres vrangforestillinger bekreftelse og legitimitet.

Cederin klarer ikke helt å svare på spørsmålet og forteller hun ikke helt forstår «det allmenne eller generelle problemet».

Kilde:
»Och om jag säger att jag vill vara en katt..?»