Hjem Nyheter Norge UDI planlegger 100 000 nye mottaksplasser i 2016

UDI planlegger 100 000 nye mottaksplasser i 2016

 MASSEINNVANDRING  100 000 nye mottaksplasser må etableres i løpet av neste år. Dette uttalte UDI på en pressekonferanse i slutten av forrige uke.

masseinnvandring-flyfoto

Masseinnvandringen til Norge pågår med uforminsket styrke, kapasiteten ved norske mottak er sprengt og Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng med å etablere nye mottaksplasser. Tidligere i november uttalte UDI at de til og med kunne tenke seg å ta i bruk både brakkebyer og passasjerskip til å huse asylsøkere. Dette var utgangspunktet til UDIs pressekonferanse torsdag i forrige uke.

Ifølge UDI-direktør Tore Forfang så bør man ta sikte på å etablere 100 000 mottaksplasser for å dekke behovet for 2016.

– Det er stor usikkerhet fremover når det gjelder asylankomstene. Vi er nå nødt til å planlegge for etablering av rundt 100 000 nye mottaksplasser innen utgangen av 2016. Det er behovet dersom ankomstene fortsetter på samme nivå som siste ukene.

Selv om masseinnvandringen skulle halveres, så vil det ifølge Forfang være behov for opp mot 50 000 plasser.

brakkeby

Vil etablere gigantmottak

UDI uttalte at det er gigantiske brakkeleire i eller i nærheten av norske storbyer de har i tankene. Disse skal ha plass til omkring 3 000 personer. Forfang fortalte at UDI har bedt både Statsbygg og Forsvarsbygg om hjelp til å realisere dette.

Administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen, uttaler til Aftenposten at de allerede bistår UDI og deres primære oppgave nå er utforming av leirer bestående av modulbygg.

Kilde:
UDI: – Vi må planlegge 100.000 mottaksplasser i 2016