Hjem Artikler Ukens låt: Absurd – Mourning Soul

Ukens låt: Absurd – Mourning Soul

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp det tyske NSBM-bandet Absurd og låten «Mourning Soul».

Absurd er et tysk band i sjangeren NSBM (National Socialist Black Metal). Bandet ble startet opp i 1992 av Hendrik Möbus og Sebastian Schauseil. Senere ble Andreas Kirchner og Hendrik Möbus sin bror Ronald «Wolf» Möbus også med i bandet.

Absurd er ikke først og fremst kjent for sin musikk, men heller for en tragisk drapshendelse som involverte bandet og som fikk stor oppmerksomhet i Tyskland. Drapet fant sted i 1993 da bandmedlemmene og drapsofferet, Sandro Beyer, var i midten av tenårene. Ifølge politirapporten ble Beyer drept fordi han truet med å avsløre Schauseils seksuelle forhold til en eldre kvinne og fordi han skal ha plaget og spredt usanne rykter om medlemmene av bandet. Drapet ble blant annet brukt av massemedia for å fremme satanistpanikken som herjet Europa på 1990-tallet.

Ikke lenge etter at bandmedlemmene slapp ut av fengsel havnet Möbus i vanskeligheter igjen da han utførte en såkalt Hitler-hilsen under en konsert, noe som er ulovlig i Tyskland. Möbus flyktet til USA hvor han under en tid bodde hos den kjente hvite nasjonalisten William Luther Pierce. Etter en stund ble han til slutt sporet opp og arrestert av FBI. Etter å fått sin søknad om politisk asyl forkastet ble Möbus deportert tilbake til Tyskland hvor han ble dømt til fire års fengsel. Han er i dag en fri mann og fungerer som bandets vokalist. I 2012 publiserte Frihetskamp et intervju med musikeren hvor han forteller om sin interessante livshistorie.

Ukens låt er hentet fra albumet «Der fünfzehnjährige Krieg» (Den femten år lange krigen) som består av nyinnspillinger av eldre låter av bandet. Albumet kom ut i 2008 og er gitt ut på det tyske plateselskapet Nebelklang.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].