Hjem Artikler Ukens låt: Deaths Head – Vikings Wrath

Ukens låt: Deaths Head – Vikings Wrath

0

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp en heavy metal-hyllest til de nordiske vikingene og deres erobringer.

https://www.youtube.com/watch?v=zSJ6IrfOM24

Deaths Head er et nasjonalsosialistisk heavy metal-band fra Australia som har vært aktive siden slutten av 90-tallet. I løpet av sin karriere har bandet gitt ut seks album samt en rekke andre utgivelser som konsertvideoer og split-album.

Ukens låt er hentet bandets andre album «Feast of the Jackals» fra 2003 og handler om vikingenes invasjon av de britiske øyer. I et intervju med Frihetskamp i fjor fortalte bandets frontmann Jesse blant annet om sin interesse for vikingene og den germanske mytologien:

Da jeg var en liten gutt tok min mor meg med på kino for å se filmen ET, The Extraterrestrial. Men da vi kom frem var køen så lang – så vi gikk heller for en annen film i stedet. Den filmen het Conan the Barbarian og fra det øyeblikket var jeg trollbundet. Veien var dermed kort til interesse for vikingene og den germanske mytologien. Jeg leste hver eneste bok jeg kunne finne om vikingene. Jeg har alltid vært tiltrukket til historiene om respekt og ære, krigernes brorskap og den eventyrlige ånden fra vårt folks guder og historie. Det er noe som har vært en del av meg hele mitt liv, så det var naturlig at slike temaer blir berørt i musikken min.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg