Hjem Artikler Ukens låt: Hate for Breakfast – Squadrismo Hardcore

Ukens låt: Hate for Breakfast – Squadrismo Hardcore

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp det fascistiske hardcore-bandet Hate for Breakfast.

https://www.youtube.com/watch?v=088dTuC24tg

Hate for Breakfast er et fascistisk band fra Italia som spiller musikk innenfor sjangeren hardcore. Bandets første plate kom i 2004, og siden har bandet for det meste gitt ut spilt-album sammen med andre nasjonalistiske band fra Europa. På høyden av sin popularitet skal bandet ha solgt hundretalls av plater i uken i Roma alene, i tillegg til å dra store folkemasser til sine konserter. Bandet regnes dessuten for å være en del av ungdomskulturen rundt CasaPound.

Hardcore, også kalt hardcore punk, er en undersjanger av punkrock som oppsto på slutten av 1970-tallet og beskrives som en raskere, hardere og mer brutal utgave av punkrock. På midten av 1990-tallet ble musikkstilen svært populær innenfor nasjonalistiske kretser med mange ledende amerikanske band innenfor sjangeren.

Ukens låt er hentet fra minialbumet fra 2009 som bærer samme navn. Tittelen er en referanse til Squadrismo, som var navnet til uavhengige italienske fascistgrupper som støttet Benito Mussolini før og under fascistenes maktovertagelse i Italia. Gruppene identifiserte seg ved bruk av svarte uniformer, noe som ga dem kallenavnet svartskjortene (Camicie Nere). I 1923 ble svartskjortene reorganisert og samlet under MVSN (Milizia Volontaria per la Sicurezza Nazionale), en frivillig paramilitær milits som sverget troskap til Mussolini. Svartskjortene var en stor inspirasjon bak etableringen av Sturmabteilung i Tyskland.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].