Hjem Artikler Ukens låt: OBNX – Left Wing Censor Squad

Ukens låt: OBNX – Left Wing Censor Squad

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp OBNXs sensurete megahit «Right Wing Death Squad».

https://www.youtube.com/watch?v=Q15xaMj07HE&bpctr=1559219086

OBNX er et elektronisk musikkprosjekt fra Reykjavík som er kjent for technosangen «Right Wing Death Squad», en politisk ukorrekt sang som ble så populær at YouTube ble nødt til sette i gang sensurtiltak for å forhindre radikaliseringen av technolyttende ungdom.

Ifølge den islandske artisten selv så lagde han låten for moroskyld en kveld og lastet den senere opp på YouTube-kanalen sin den 22. september 2017. Sangtittelen er en referanse til Right Wing Death Squad-memen, som er assosiert med musikksjangeren fashwave og politisk ukorrekt humor på internettforumet 4chan.

Men sangen skulle vise seg å ligge ute på den ukjente artistens kanal i nesten et år før den helt plutselig begynte å gå viralt på internett. Etter 12 måneder hadde sangen blitt avspilt hele 100 000 ganger, og steg deretter til 500 000 visninger de tre etterfølgende månedene. Det var da YouTube bestemte seg for å sensurere den enormt populære sangen ved å sette den i «karantene», noe som blant annet innebærer å sensurere antallet visninger samt fjerne mulighetene for å dele og kommentere videoen. YouTube har også valgt å hindre videoen i å dukke opp i søkeresultater og fjerne den fra videolisten på artistens egen YouTube-kanal. Til tross for den massive sensuren har ukens låt blitt spilt over én million ganger, og har dessuten blitt omdøpt til det passende navnet «Left Wing Censor Squad».

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].