Hjem Artikler Ukens låt: Paddy Tarleton – Never Forget What They’ve Taken From You

Ukens låt: Paddy Tarleton – Never Forget What They’ve Taken From You

1

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp den nasjonalistiske visesangeren Paddy Tarleton med låten «Never Forget What They’ve Taken From You».

Paddy Tarleton er en visesanger fra delstaten Pennsylvania i USA og spiller tradisjonell folkemusikk med et nasjonalistisk budskap. Tekstene spenner seg fra politisk satire til historiske hendelser og sosiale problemer i USA.

Ukens låt er et samarbeid mellom Tarleton og den nasjonalistiske musikeren Byron de la Vandal. Sangen åpner med et lydklipp fra en nyhetsreportasje fra midten av 1950-tallet i USA hvor hvite mødre uttrykker bekymring for hvordan deres nærsamfunn blir stadig mer flerkulturelle. Siden den gang har USA gått fra å være et land hvor det bor 90 prosent hvite til litt over 50 prosent i dag.

Teksten handler de sosioøkonomiske problemene som har oppstått som følge av masseinnvandringen til Vesten. Låten ender på en optimistisk note om hvordan de neste generasjonene hvite europeere blir nødt til finne tilbake til sin etniske og kulturelle identitet om de skal overleve.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].

Les også:

Intervju med folkemusikeren Paddy Tarleton

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Angrvadil
Angrvadil
4 år siden

Han har mange bra låter ?