Hjem Artikler Ukens låt: Peste Noire – Casse, Peches, Fractures et Traditions

Ukens låt: Peste Noire – Casse, Peches, Fractures et Traditions

1

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp det kontroversielle black metal-bandet Peste Noire.

https://www.youtube.com/watch?v=kSHobAIRQBU

Peste Noire er politisk ukorrekt black metal fra Frankrike som ledes av multimusikeren Ludovic Van Als, også kjent under artistnavnet La Sale Famine de Valfunde. Bandet har gitt ut musikk siden midten av 2000-tallet og har de siste årene blitt svært anerkjent i undergrunns metall-scenen på grunn av deres radikale profil og tekster med nasjonalistisk og systemkritisk innhold, samt deres eksperimentelle og uortodokse black metal-musikk som blander ulike stilarter.

I 2017 var det planlagt at bandet skulle opptre på den norske metallfestivalen Blastfest i Bergen. Konserten ble derimot kansellert på grunn av trusler fra det ytringsfrihetshatende bandet Napalm Death og lokale venstreekstreme. Den medieskapte kontroversen bidro til at festivalen dessverre ble avlyst og senere også lagt ned. Musikken til bandet har ved et flertall tilfeller blitt spilt i Motstandsbevegelsens norske podkast Frontlinjen.

Ukens låt er en akustisk fremføring av sangen «Casse, Pêches, Fractures et Traditions» fra 2011-albumet «L’Ordure à l’état Pur». Fremføringen er fra en gatekonsert som fant sted foran Bulgakov-museumet i den Ukrainske hovedstaden Kiev sommeren 2018.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
This Goyim Know!
This Goyim Know!
2 år siden

En ny favoritt. Takker! Likte best låta aristocrasse.