Hjem Artikler Ukens låt: Peste Noire – Gilets Jaunes (spirit of 1871)

Ukens låt: Peste Noire – Gilets Jaunes (spirit of 1871)

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp en hyllest til De gule vestene av det franske bandet Peste Noire.

https://www.youtube.com/watch?v=SrMNObJwC8s

Peste Noire er politisk ukorrekt black metal fra Frankrike som ledes av multimusikeren Ludovic Van Als, også kjent under artistnavnet La Sale Famine de Valfunde. Bandet har gitt ut musikk siden midten av 2000-tallet og har de siste årene blitt svært anerkjent i undergrunns metall-scenen på grunn av deres radikale profil og tekster med nasjonalistisk og systemkritisk innhold, samt deres eksperimentelle og uortodokse black metal-musikk som blander ulike stilarter.

I 2017 var det planlagt at bandet skulle opptre på den norske metallfestivalen Blastfest i Bergen. Konserten ble derimot kansellert på grunn av trusler fra det ytringsfrihetshatende bandet Napalm Death og lokale venstreekstreme. Den medieskapte kontroversen bidro til at festivalen dessverre ble avlyst og senere også lagt ned. Musikken til bandet har ved et flertall tilfeller blitt spilt i Motstandsbevegelsens norske podkast Frontlinjen.

Ukens låt er en coverversjon av sangen «La Commune» av det franske nasjonalistiske rockebandet Vae Victis, omdøpt til «Gilets Jaunes» (Gule vester), som en hyllest til den franske protestbevegelsen. Filmen er fra en konsert med bandet i Kiev i 2018.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected].