Hjem Artikler Ukens låt: Skrewdriver – I Can See The Fire

Ukens låt: Skrewdriver – I Can See The Fire

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp det britiske bandet Skrewdriver med låten «I Can See The Fire».

Ian Stuart Donaldson.

Skrewdriver var et britisk rockeband som ble startet av Ian Stuart Donaldson i 1976, først som et ikke-politisk punk band, før det noen år senere i 1982 ble opp igjen som et band med et klart nasjonalistisk budskap. Bandet og frontfiguren Donaldson blir regnet for å være en av pionerene innen sjangeren «Rock Against Communism» og spilte en aktiv rolle i å bygge opp en stor nasjonalistisk konsert- og musikkscene i Europa og USA på 80- og 90-tallet.

Bandet ble ledet av Donaldson i over 20 år før han tragisk døde i en bilulykke i 1993, men ikke før å ha gitt ut et tyvetalls utgivelser både med Skrewdriver, under sitt eget navn og med andre prosjekter som strekker seg fra musikksjangere som punk og rock til akustiske ballader og bluegrass.

Ukens låt er hentet fra Skrewdrivers fjerde album «White Rider» fra 1987.

Tekst oversatt til norsk:

Jeg kan se et glimmer av tro som skinner i dine øyne
Jeg vet du ikke vil vende ryggen til fremtiden slik den ser ut nå
Du føler raseri, rett det mot menneskene rundt forbi
For det virker som de sover, det virker som deres hender er bundet

Jeg kan se ilden og jeg vet at den ikke vil dø
Jeg kan se flammene som brenner dypt i dine øyne

Du går rundt omkring, det virker som du er i et annet land
Det virker som folk lever med hodene sine dypt i sanden
Du begynner å rope og skrike, men de sovende slumrer videre
Så våkner du, åpner øynene, men marerittet er ikke over

Jeg kan se ilden og jeg vet at den ikke vil dø
Jeg kan se flammene som brenner dypt i dine øyne

Det kan virke som livet kommer til å være en oppoverbakke hele veien
Men du vil ikke gi etter, det er ingen overgivelse før din dødsdag
For dine idealer bety mer for deg enn selve livet
For den stoltheten du føler er alt du trenger, den er verd mer enn noen rikdom

Jeg kan se ilden og jeg vet at den ikke vil dø
Jeg kan se flammene som brenner dypt i dine øyne

 

Hør låten nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=7opYQrb3RmI