Hjem Artikler Ukens låt: Waffenruhe – Demagogie II

Ukens låt: Waffenruhe – Demagogie II

0

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp det tyske industrielle musikkprosjektet Waffenruhe.

https://www.youtube.com/watch?v=ORmpc8RehPQ

Waffenruhe, tysk for «våpenhvile», var et soloprosjekt innen den industrielle undersjangeren martial industrial. Musikkprosjektet ble grunnlagt i 2007 av en tysk musiker og musikkentreprenør som gikk under pseudonymet Soldat D. Den stemningsfulle og melankolske musikken handler i stor grad om verdenskrigene, kampen mot den moderne verden og militære temaer. Musikken og prestasjonen er også tydelig sterkt inspirert av nasjonalsosialistisk estetikk. Waffenruhe gav ut 11 album og flere andre utgivelser i løpet av en 10 års periode før musikkprosjektet ble avsluttet den 6. september 2017 som følge av den 37 år gamle musikerens død.

Musikksjangeren martial industrial kjennetegnes ofte for sin bruk av mørke toner og atmosfærer, neoklassiske orkestrasjoner, samt lyd fra militære marsjer, historiske eller politiske taler og metapolitiske tekster. Til forskjell fra andre postindustrielle sjangre er artistene innen martial industrial vanligvist interessert i å formidle et bestemt verdenssyn eller filosofi fremfor å presentere et rent kunstnerisk utrykk. På grunn av dette har martial industrial ofte blitt anklaget for å være «fascistisk» av musikkindustrien, som igjen har ført til at sjangeren i stor grad har forblitt et undergrunnsfenomen.

Ukens låt er hentet fra albumet «Demagogie» fra 2015 som er utgitt på den avdøde musikerens eget plateselskap Castellum Stoufenburc.

Har du forslag til musikk som du tror ville passe til ukens låt? Ta kontakt med redaksjonen på: [email protected]

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg