Hjem Artikler Ukens låt: Xurious – The Presence Of The Past

Ukens låt: Xurious – The Presence Of The Past

4

MUSIKK Denne uken presenterer Frihetskamp låten «The Presence Of The Past» av fashwave artisten Xurious.

https://www.youtube.com/watch?v=0yCqN-eLWKI

Xurious er et britisk musikkprosjekt som lager en form for elektronisk musikk som kalles for «fashwave». Sjangeren tar elementer fra 1980-tallets elektroniske musikkscene og kombinerer det med lyden av dagens moderne synthesizere. «Fashwave» har et klart nasjonalistisk og pro-europeisk budskap og har koblinger til den nasjonalistiske Alt-Right-bevegelsen. Xurious har tilsammen gitt ut tre album.

«The Presence Of The Past» er en tidligere upublisert låt med gjesteopptreden fra den svenske bloggeren Jonna Jinton. I låten kan man høre Jonna synge med den unordiske sangteknikken «kuling» (også ofte kalt kauking eller laling på norsk), som fra gammel av ble brukt av kvinner i Norden for å kalle storfeet hjem til gården om kvelden. Sangteknikken ble også brukt som kommunikasjonsform ettersom de høye tonene kan høres over lengre avstander. Sangteknikken er beslektet med jodling i Sveits og Østerrike.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Xurious – Right Wing Youth

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Xurious blir bare bedre og bedre! Her er et par andre favoritter:
https://m.youtube.com/watch?v=BK5cPwSHVwQ
https://m.youtube.com/watch?v=ohQ-8KbYv9c

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

Godt låtvalg, virkelig bra at Fru/Frøken Jinton dukket opp her på Frihetskamp, hun har forøvrig en veldig fin youtube kanal.

Huldrelokk av Geirr Tveitt:https://www.youtube.com/watch?v=rkAELrBrKiE
Birgitte Grimstad synger huldrelokk av komponisten og folketonesamleren Geirr Tveitt. Lokkene er noe av det vakreste og eldste vi har innafor den skandinaviske sangtradisjonen

Dette er en hyllest til gammlskogens mystikk og de nordiske eventyrskogene som fortsatt finnes, men som like fullt behøver all den beskyttelse de kan få skal de overleve en tidsalder som er blind for eventyret og hulderlandet.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden
1488
1488
5 år siden

Dette… er dypt!

LENGE LEVE NORDBOEREN!