Hjem Nyheter Ukraina advarer turister i truende video

Ukraina advarer turister i truende video

1

UKRAINAKONFLIKTEN Turister som besøker Krim denne sommeren kan forvente en «ubehagelig varm sommeroverraskelse», advarer det ukrainske forsvarsdepartementet. Dette i en video på Twitter hvor det også antydes at de står bak en eksplosjon ved en flybase på den russiske halvøya.

Foto: Skjermbilde Twitter.

I et innlegg på Twitter advarer det russiske forsvarsdepartementet turister om å besøke «Ukrainske Krim» fordi «ingen mengde solkrem» kan beskytte dem mot «røyk i uautoriserte områder».

Det Forsvarsdepartementet sikter til er en eksplosjon ved en russisk flybase på Krim tidligere denne uken, som drepte minst én person. Ifølge russiske myndigheter var det en ulykke som førte til en eksplosjon i et ammunisjonslager. Kiev har også offisielt benektet involvering i eksplosjonen, mens det har blitt antydet i Vesten at man på en eller annen måte står bak den likevel.

I innlegget publiseres også en filmsnutt som blander bilder av Krims solfylte strender med eksplosjonen, samt et klipp med eksplosjoner i bakgrunnen på en strand. De viser også et bilde av en gråtende kvinne som sier at hun ikke vil forlate Krim.

Ukraina har allerede blitt kritisert av både Russland og Amnesty International for å ha satt sivile i stor fare under krigen, noe som imidlertid har blitt avfeid som «russisk terrorpropaganda» av Kiev.

Krim har tilhørt Russland siden 2014, etter en regional folkeavstemning som tok plass etter det NATO-støttede kuppet i Ukraina i 2014.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
1 måned siden

Krim var russisk og innbyggerne der ønsket å forbli under Russland.