Hjem Nyheter Europa Ukraina hevner seg på Israel i FN

Ukraina hevner seg på Israel i FN

2

UTENRIKS Ukraina valgte å ikke motsette seg en anti-israelsk resolusjon i FNs generalforsamling, ettersom Israel fortsatt ikke vil love militær bistand til Kiev.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj (t.h.). Bilder: kmu.gov.uaCC BY 4.0 / Foto: President of Ukraine (Public domain).

Siden Russlands invasjon av Ukraina har relasjonen mellom Moskva og den sionistiske okkupasjonsmakten Israel blitt kraftig forverret. Jøder over hele verden er på offensiven mot Russland og Moskvas sjefsrabbiner har flyktet landet og oppfordrer nå sine stammebrødre som er igjen i Russland til å «flykte mens de kan».

Men nå virker det som at krigen også har forverret Ukrainas relasjon med sioniststaten. Nettsiden Axios avslører at Kiev har nektet å motsette seg en antisionistisk resolusjon i FNs generalforsamling, om at den internasjonale domstolen i Haag skal uttale seg juridisk om jødisk okkupasjon av palestinsk territorium.

Ifølge Axios, som siterer kilder i både Kiev og Tel-Aviv, skal Ukrainas president Volodmyr Zelenskyj ha pratet med Benjamin Netanyahu på torsdag i forbindelse med at Netanyahu ble tatt i ed som Israels statsminister. Zelenskyj skal ha gratulert sin stammebror med suksessen, mens Netanyahu ba Zelenskyj om at Ukraina skulle endre sin innstilling til resolusjonen i FN og stemme imot den eller i det minste avstå fra å stemme.

Zelenskyj skal i samtalen ha forsøkt å hestehandle med Netanyahu og uttrykt at Ukraina kan tenke seg å stemme mot resolusjonen hvis Israel endrer sin politikk og gir Ukraina luftvernsystemer. Netanyahu skal ikke ha ønsket å love noe slikt, men uttrykte at han var klar til å «diskutere saken i fremtiden».

Den mislykkede forhandlingen skal ha ført til at Zelenskyj beordret Ukrainas FN-representanter om å ikke delta i avstemningen.

– De to lederne var ikke fornøyde [med samtalen] og fikk ikke hva de ville. Zelenskyj bestemte at vi ikke skal delta i avstemningen, for å gi relasjonen med Netanyahu en sjanse, sier en kilde fra det ukrainske regimet til Axios.

En kilde i sionistregimet oppgir samtidig at Tel-Aviv er skuffet over at Kiev valgte å ikke delta i avstemningen i stedet for å avstå fra å stemme.

Vil ha Israels «Iron Dome»

Ifølge Axios skal Kiev blant annet ha bedt at Israel gir landet det beryktede luftvernsystemet «Iron Dome», som hovedsakelig har blitt finansiert av amerikanske skattepenger. Luftvernsystemet har med variabel suksess klart å stoppe hjemmelagde palestinske raketter, men beskrives ofte som et av få systemer som effektivt kan bekjempe artilleri. Axios’ kilder oppgir at Kiev trenger systemet for å stoppe de omfattende russiske angrepene med kryssermissiler og droner mot landets energiinfrastruktur.

Luftvernsystemet «Iron Dome» forklares.

I et brev fra Tel-Aviv som Axios siterer argumenterer den ukrainske regjeringen for at det er i Israels interesse å la Iron Dome operere i Ukraina. På denne måten menes det at luftvernsystemet kan lære seg forsvar mot de iranske dronene som det påstås at Russland bruker i krigen.

Bruk av iranske droner i Ukraina «bidrar betydelig til å styrke Irans potensial i produksjonen av offensive våpen og vil som en konsekvens øke sikkerhetstrusselen mot staten Israel og Midtøsten-regionen», skriver den ukrainske regjeringen i brevet, rapporterer Nordfront.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
1 måned siden

Dessverre hadde ikke den jødiske regimelederen i Ukraina en representant i avstemningen, så vi må ikke rosemale og minimere relasjonen imellom Israel v/s Ukraina med et pennestrøk. PS!, jeg vedlegger bevismateriale i vedlagte lenke https://english.wafa.ps/Pages/Details/132575

Trodla Gubben
Trodla Gubben
Svar til  Trodla Gubben
1 måned siden

Ytterligere informasjon, farge «Grønn» stemte for, og farge «Rød» stemte imot, og farge «Gul» stemte blankt. PS!, resterende FN lander har ingen som helst anmerkning, og med det menes det at disse landene ikke var deltakere. Nettopp!, se selv i vedlagte link https://english.wafa.ps/Pages/Details/132575