Hjem Nyheter Utenriks Ukraina: Regimekritiske journalister skal kunne dømmes til 15 års fengsel

Ukraina: Regimekritiske journalister skal kunne dømmes til 15 års fengsel

 UKRAINA  Ukrainas informasjonsminister vil innføre en ny lov som gjør det mulig å dømme regimekritiske journalister til 15 års fengsel.

tanks-640x348

Informasjonsminister Jurij Stets sier i et intervju med Radio Liberty, et amerikansk propagandanettverk, at han vil ha strengere lover mot regimekritiske journalister, ifølge Sputnik News.

Ukraina har alt svartelistet 115 russiske medier fra å sende i Ukraina. Nå vil Stets innføre fengselsstraff på 8–15 år for journalister som har virket i utbryterrepublikkene Luhansk og Donetsk.

Torsdag tok det ukrainske informasjonsdepartementet over en fjernsynskanal for å sende den internasjonale kanalen «Ukraine Tomorrow», som skal lanseres denne måneden. USA og EU er med og finansierer kanalen, som ifølge Stets skal være en motvekt mot russiske Russia Today.

Informasjonsdepartementet er det mest upopulære departementet i Ukraina, ifølge meningsmålinger. Departementet omtales ofte som «Sannhetsministeriet» – et begrep hentet fra romanen 1984 av George Orwell.

EU på sin side lanserer i disse dager første fase av en propaganda-kampanje mot Russland som skal pågå til juni. Kampanjen skal blant annet kunne omfatte produksjon av russiskspråklige fjernsynsprogram med antirussisk budskap beregnet på etniske russere i tidligere sovjetstater.

Kilde:
Nordfront.se