Hjem Nyheter Europa Ukraina sender lynsøknad til NATO

Ukraina sender lynsøknad til NATO

2

UKRAINA Russland har startet prosessen med å innlemme fire utbryterrepublikker i Den russiske føderasjon. Ukraina svarer med å sende en lynsøknad til NATO.

Foto: NATO (CC BY-NC-ND 2.0).

I ettermiddag ble det holdt en seremoni i Moskva hvor president Vladimir Putin og sjefene for fire utbryterrepublikker som tidligere har tilhørt Ukraina underskrev en innlemmelsestraktat.

Underskriftene er det første steget i en lang prosess for å innlemme republikkene i Den russiske føderasjon.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj svarte på prosessen med at Ukraina kommer til å sende en lynsøknad om medlemskap i krigsalliansen NATO, noe som han annonserte via Telegram.

– Det er en prosess som samsvarer med våre verdier for å beskytte vårt samfunn, forteller presidenten som allerede har underskrevet medlemssøknaden til NATO.

Videre sier Zelenskyj at Ukraina nekter å forhandle med Russland så lenge Putin er president i landet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Det ligger an til full krig mellom Russland og Vesten(NATO), når Ukraina blir sluppet inn i varmen. Russland har flere ganger invitert til fredelig løsning av konflikten, noe Zelensky-regimet, proppet opp av USA, har avvist. Snart har vi WW3, ser det ut som. USA er monomant opptatt av å knuse Russland og rane landets ressurser, og får EU med seg, selv om mange EU-land lider pga hensiktsløse, selvpåførte sanksjoner og mangel på energi.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 måned siden

«ukraina» skal ble slettet fra russisk jord før den blir NATO medlem