Hjem Nyheter Ukraina truer med å bryte eventuelle fredsforhandlinger

Ukraina truer med å bryte eventuelle fredsforhandlinger

1

UKRAINAKONFLIKTEN Dersom det avholdes folkeavstemninger om uavhengighet i områdene Russland har tatt kontroll over, vil Ukraina bryte fredsforhandlingene, uttalte Ukrainas president på lørdag.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har kommet med nok et utspill. Foto: Hronometer / Public Domain

Det var under en pressekonferanse i Kiev på lørdag at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjorde det klart at landet vil trekke seg fra enhver forhandlingsprosess med Russland om Ukrainas befolkning dør i forbindelse med at en «pseudofolkeavstemning i nye pseudorepublikker» utlyses.

Han la også til at det definitivt ville forhindre en slutt på krigen hvis Russland tok slike skritt.

På torsdag oppga den russiske presidenten Vladimir Putin at Mariupol hadde blitt erobret, med unntak av stålverket Azovstal. I tunnelene under stålverket oppgis det at tusenvis av ukrainske soldater, mange av dem fra den beryktede Azovbataljonen, befinner seg.

Russland har tilbudt soldatene å kapitulere, noe de derimot har vegret å gjøre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
9 måneder siden

Den jødiske skuespilleren er nok redd for at et stort flertall av befolkningen i Dombass vil stemme FOR uavhengighet, slik det skjedde på Krim i 2014, med godt over 90% for løsrivelse fra Ukraina. Slikt uhørt «demokrati» er ikke Zelensky interessert i. Hans demokratiske sinnelag har allerede vist seg med forbudet mot andre partier og uavhengige media i Ukraina.