Hjem Nyheter Ukrainas parlament vedtar ny lov mot antisemittisme

Ukrainas parlament vedtar ny lov mot antisemittisme

7

JØDISK MAKT Loven som Ukrainas parlament nå har stemt gjennom, utmerker seg gjennom at den ikke bare ulovliggjør «handlinger motivert av antisemittisme» – men også «antisemittismen» i seg selv.

 

Ukrainas parlament har nå stemt gjennom et lovforslag som forbyr «antisemittisme og dens manifestasjoner» i landet.

Loven, som ble vedtatt på onsdag med en majoritet bestående av 283 representanter av 450, stikker seg ut i det at den også ulovliggjør «antisemittiske holdninger».

De fleste land med lover mot antisemittisme, som Tyskland, Frankrike og Nederland, kriminaliserer handlinger som man antar å være motivert av antisemittisme. Man kriminaliserer dog ikke det antatte motivet i seg selv.

«Lov om forhindring og motvirkning av antisemittisme» i Ukraina definerer derimot antisemittisme som «en viss oppfatning om jøder, uttrykt som hat mot jøder».

Den lister opp en rekke eksempler på dette, inklusive «holocaustfornektelse» samt «oppfordring til, skjuling eller rettferdiggjøring av vold – dødbringende eller ikke – mot personer av jødisk opphav».

Loven refererer ikke eksplisitt til den israelske debatten, men Ukraina har tidligere offisielt sluttet seg til den definisjon av «antisemittisme» som International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) gir – som med visse unntak definerer kritikk av staten Israel som antisemittisme.

Avisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) finner dog den nye loven utilstrekkelig:

«Loven tar ikke hensyn til det eskalerende fenomenet i Ukraina hvor nazistkollaboratører hylles som nasjonalhelter. Heller ikke angir man noen straff for dem som finnes skyldige i å ha overtrådt loven.»

Seks representanter stemte mot, 40 avstod fra å stemme, og 33 var fraværende ved avstemningen. Den jødiske presidenten Volodymyr Zelensky, som tiltrådte i 2019, skal undertegne loven innen den de facto trer i kraft.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
8 måneder siden

Samme lovene snart blir innført i Russland, som dekker ikke bare «antisemittiske» saker men i tillegg «nazistiske»: inntil 5 års fengsel eller 5 års tvangsarbeid eller halv million straff bare for «hilsen til Hitler», samtidig holocaust «historie» pumpes til himmel.

Nordisken
Nordisken
8 måneder siden

Jødene drepte 15 millioner Ukrainere under Holodomor, 80 millioner Russere, 23 millioner Tyskere, 80 millioner kinesere…
Les ‘Kommunismens Sorte Bok, Forbrytelser, Repressjon, Terror’ av Stephane Courtois, Paris 1997, Editions Laffont, foreligger på dansk. Hundrede av millioner drepte av Jødemakten. Nå med Gyørgy Schwarz-Soros, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Rothschilds, Goldman-Sachs, Rockefellers etc etc etc covid-19 vil de ta milliarder.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Ikke bare «hate crime», altså handlinger som rammer feks jøder fysisk, men også «thought crime» – tanker og holdninger skal krimininaliseres og utryddes, må vi tro. Hvordan? Gjennom altomfattende propaganda -hjernevask fra tidlig alder – og harde straffer for de som krenker det hellige folket – jødene. Men det vil, som så mange ganger opp gjennom historien – slå tilbake på dem selv. Og da blir det som Herren Jehova fra GT i «brennende vrede,» gjentatte ganger tuktet et gjenstridig folk(israelittene i ørkenen).

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Antisemittisme = Kritikk mot jødenes uttalelser, virksomheter og agerende. De ønsker seg altså fredet for all kritikk, …jøss for noen privilegier de har.

Nordisken
Nordisken
Svar til  Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Sålenge VI gir dem disse privilegert.

Harald Feide
Harald Feide
8 måneder siden

Jødene har en lang historie bak å undertrykke og utnytte ukrainerne. Alt fra Holodomor (1932-33), organisert av jødene Lazar Kaganovich, Genrikh Yagoda og bolsjevikene, til den pågående sex slavehandelen av øst-europeere til Israel. Jøder er de siste som bør klage over å ha vært en undertrykket gruppe i Ukraina, så vel som resten av øst-Europa. Det er en skam at en stolt nasjon som Ukraina skulle bli ledet av en skitten person som Volodymyr Zelensky, som nevnt i artikkelen er en jøde selv.

trackback
3 måneder siden

[…] Ukrainas parlament vedtar ny lov mot antisemittisme […]