Hjem Nyheter Europa Ukrainsk politi har slått til mot menneskehandlere som solgte spedbarn till pedofile...

Ukrainsk politi har slått til mot menneskehandlere som solgte spedbarn till pedofile i Kina

2

UTENRIKS Ukrainsk politi har stormet en privat fertilitetsklinikk som skal ha solgt spedbarn for å bli utnyttet av pedofile i Kina. De misstenkte anklages for menneskehandel.

Foto: Anton Gerashenko / Facebook.

Den russiske nyhetssiden Russia Today har rapportert om at ukrainsk politi har stormet en privat fertilitetsklinikk som skal ha solgt spedbarn til Kina, for å bli utnyttet av pedofile. Det skandaløse tilfellet skal ha blitt oppdaget av landets innenriksdepartement lørdag kveld.

Mer detaljert informasjon om tilfellet har blitt presentert av viseinnenriksminister Anton Gerashenko på hans Facebookside.

Ringen skal ha omfattet klinikkens sjef, hennes sønn, samt to andre ukrainere og tre kinesere. Disse står nå tiltalt for menneskehandel, hvilket kan lede til en tolvårig fengselsstraff og konfiskering av eiendom.

Majoriteten av klinikkens klienter skal ha bestått av enslige kinesiske menn med «en viss orientering» som Gerashenko formulerer seg. Mens det eksakte antall barn som har blitt solgt forblir ukjent, utreder man ifølge viseministeren minst ytterligere 140 flere kinesere utover de som er nevnt over.

Prislappen for et spedbarn skal ha vært omtrent 50 000 dollar. Det veldimensjonerte beløpet har dekt kunstig inseminasjon av surrogatmoren, rettslig støtte samt organisering av fiktive giftemål nødvendig for å gjøre mulig smuglingen av barna utenlands. Det er fremdeles uklart hvorvidt de som adopterte barna også var deres biologiske foreldre.

Fem nyfødte spedbarn, som man tror var akkurat på vei til å bli sendt avgårde, ble oppdaget av etterforskerne i private leiligheter på ulike steder i den ukrainske hovedstaden. Disse ble siden plassert ut på ulike fødestuer.

Tross at de mistenkte står tiltalt for «menneskehandel» finnes det en eneste hake – surrogatmoderskap reguleres nemlig ikke av separate lover i Ukraina, det ligger i en rettslig gråsone. Det er ikke eksplisitt forbudt, hvilket i praksis innebærer at ingenting utover en enkel kontrakt tegnet mellom surrogatmor og fosterforeldre kreves for at en overføring skal kunne bli bedømt lovlig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar O
Einar O
2 år siden

Fy faen, noe så horribelt. Fatter bare ikke hvordan noen kan være så jævla skrudd i hodet at de kan være stygg mot uskyldige barn. På tide å gå frem mer aggressivt mot pedofile, snu på enhver stein, lure de ut og sette giftsprøyten i disse jævla svin.

Arno
Arno
2 år siden

«Ringen skal ha omfattet klinikkens sjef, hennes sønn, samt to andre ukrainere og tre kinesere.»

Og jeg tør vedde en større pengesum på at «ukrainerne» her også denne gangen er (((«ukrainere»))) av (((den typen som nå styrer landet))).