Hjem Nyheter Ukrainsk statsborger mistenkt for å ha plantet bilbombe som drepte Dugins datter

Ukrainsk statsborger mistenkt for å ha plantet bilbombe som drepte Dugins datter

1

RUSSLAND Russiske FSB peker ut ukrainsk sikkerhetstjeneste som hjernen bak bilbomben som drepte Alexandr Dugins datter i Moskva. De navngir også en ukrainsk kvinne som nå er mistenkt for å ha plantet bomben.

Den mistenkte Natalya Vovk på overvåkingskamera utenfor Darya Duginas hjem i Moskva. Skjermbilde RT.

Det var sist lørdag kveld at en bilbombe detonerte i Moskva og drepte Darya Dugina, datter av ideologen Alexander Dugin. Bomben antas å ha vært rettet mot Dugin selv da han egentlig skulle kjøre bilen etter å ha besøkt festivalen «Tradisjon og historie» sammen med datteren, men ombestemte seg.

Alexandr Dugin med datteren Darya Dugina bare timer før bilbomben drepte henne. Foto: Telegram.

Nå har den russiske sikkerhetstjenesten FSB offisielt pekt ut en ukrainsk statsborger ved navn Natalya Vovk som mistenkt i å ha plantet bomben. Ifølge en uttalelse fra FSB skal den ukrainske kvinnen ha immigrert til Russland med sin tenåringsdatter 23. juli og deretter leid en leilighet i samme bygning som Darya Dugina.

Vovk, som er født i 1979, skal sammen med sin datter på lørdag kveld også ha besøkt samme festival som Dugin, ifølge FSB. Søndag skal kvinnen og datteren ha forlatt Russland og reist til Estland.

Ukraina har offisielt benektet enhver involvering i angrepet, men FSB hevder nå at det hele var planlagt av ukrainske sikkerhetstjenester. På russiske Telegram-kanaler sirkulerer et bilde av Natalya Vovk fra det som ser ut til å være et ID-kort, iført uniformen til den ukrainske nasjonalgarden.

Natalya Vovks ID-kort.

RT siterer «ubekreftede kilder» som hevder at Vovk har koblinger til Azovbataljonen, som er en del av nasjonalgarden.

FSB har publisert et klipp med overvåkningsbilder som viser Vovk reise inn i Russland og gå inn i leilighetsbygget der Dugina bodde. Overvåkingsopptakene viser også at Vovk bruker forskjellige bilskilt i løpet av sin tid i Russland: Ett fra Folkerepublikken Donetsk når hun krysser grensen til Russland, et Kasakhstan-skilt mens hun kjører rundt i Moskva, og et ukrainsk bilskilt når hun forlater Russland.

Dugin er en høylytt tilhenger av krigen i Ukraina og har blitt beryktet for flere anti-ukrainske uttalelser. Han ser på Russland som «et omfattende bolverk mot den allestedsnærværende spredningen av den vestlige liberale modellen over hele planeten».

I Vesten blir Dugin ofte beskrevet som president Vladimir Putins «sjefsideolog», men det virker snarere som om han blir sett på som en merkelig person i Russland og hans ekstreme uttalelser om ukrainere har tidvis ført til karriereproblemer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
5 måneder siden

«ukraina» er bare rotte hul av forbrytelser, løgn, forræderi – og selvfølgelig dumhet, billig lakei til USA og Britain. I dag Russland er det eneste europeiske land som beholder sund fornuft og menneskelig skikkelse, men bare noen få i «vesten» forstår det. Dessverre.