Hjem Nyheter Ukrainske spillere vant CS-mesterskap – heilet på scenen

Ukrainske spillere vant CS-mesterskap – heilet på scenen

UTENRIKS Denne helgen vant det ukrainske laget Natus Vincere verdensmesterskapet i Counter-Strike 2. Ifølge en Telegram-kanal som hevder å «belyse ukrainske nynazister», feiret laget seieren med nordiske hilsener.

Bilder fra de ukrainske vinnerne i det første CS2-verdensmesterskapet.

Det var på søndag at det første verdensmesterskapet i spillet Counter-Strike 2 (CS2) ble avgjort i København. Vinnerne var det ukrainske laget Natus Vincere, som beseiret det Los Angeles-baserte laget FaZe Clan med 2-1 i finalen.

Nå spres bilder fra prisutdelingen som ser ut til å vise at Natus Vinceres feirer seieren ved å gjøre seiershilsen, også kjent som «heiling» på folkemunne. Selv om hilsenen trolig har sin opprinnelse i Norden, er den ofte assosiert med Det tredje riket og nasjonalsosialismen og har derfor vært forbudt i mange land under press fra jødisk makt.

Telegram-kanalen «Heil Ukraine», som hevder å være «dedikert til å fremheve ukrainske nynazister og deres grusomheter, samt løgnene i vestlige medier», skriver om den ukrainske seieren at «det er ingen bedre måte å feire seieren på enn med en heil Hitler-hilsen».

At Ukraina er et fascistisk land styrt av et nynazistisk regime under jøden Volodymyr Zelenskyj er en viktig del av russisk krigspropaganda. Det er også tidligere kjent at vanlig vinking kan oppfattes som «heiling» på stillbilder, så informasjonen må kanskje tas med en viss forsiktighet.