Hjem Nyheter Europa Ungarn etablererer frivillig anti-invasjonsstyrke for å sikre grensene

Ungarn etablererer frivillig anti-invasjonsstyrke for å sikre grensene

UNGARN I Ungarn har frivillige blitt rekruttert og gjennomgått en seks måneders intensiv opplæring for å sikre landets grenser mot den pågående invasjon av Europa.

Den ungarske regjering har nå utplassert den første frivillige anti-invasjonsstyrken, som i tillegg til allerede utplassert politi og militær, skal sikre landets grenser ytterligere mot fremmede inntrengere. Totalt er det ønsket rundt 3 000 frivillige menn og kvinner til disse styrker, som foruten all heder også vil bli belønnet med en lønn godt over landsgjennomsnittet.

Ungarns statsminister Viktor Orban advarte under innsettelsesseremonien om en potensiell ny bølge av inntrengere på vei inn i Europa via Balkan, og beskrev flommen av såkalte flyktninger som en «trojansk hest for terrorisme».

– Ungarn må ta til handling for å forsvare seg selv. Stormen er ikke død; den har bare roet seg midlertidig. Det er fortsatt millioner som venter på å legge ut på sin reise i håp om et bedre liv i Europa, uttalte Viktor Orban.

Rekrutter til den nye grensestyrken må være mellom 18 til 55 år gamle, være i fysisk god form og i stand til å gjennomgå opplæring i likhet med politiet. De vil etter endt opplæringstid, som politiet, bære pistoler med skarp ammunisjon, batonger, pepperspray, og håndjern, samt nattsynsbriller om nødvendig.

Når det kommer til det å utøve makt vil anti-invasjonsstyrkene ha samme myndighet som politiet, forklarer den regionale politisjefen Atilla Piros til Reuters.

I tillegg til anti-invasjonsstyrkene vedtok det ungarske parlamentet en lov som åpner for forvaring av alle inntrengere i leirer langs grensen. Dette har ikke uventet skapt hysterisk motstand fra alle pro-invasjons organer som FN og EU, skrive The New Observer.

Kilde:
Hungary to arm new ‘border hunters’ after six-month crash course
Hungary Deploys New Anti-Invasion Force