Hjem Nyheter Europa Ungarn håper på pragmatisme fra Sveriges høyreregjering

Ungarn håper på pragmatisme fra Sveriges høyreregjering

0

EUROPA Ungarn håper på en sjanse for bedre forhold til Sverige når Kristerssons regjering tar over formannskapet i EUs ministerråd. Så langt er det imidlertid ingenting som tyder på at Sveriges nye regjering er vennligere mot Ungarn enn den forrige.

Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: EU-parlamentet/flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Til tross for at både Sverige og Ungarns respektive regjeringer er sentrum-høyre, ser det ut til å være vanskelig å finne noen konsensus. Dette skriver den ungarske avisen Mandiner, som er sitert av Hungary Today.

Viktor Orbans regjering var forsiktig håpefull etter regjeringsskiftet i Sverige i fjor høst. Ikke så mye til Moderaterna som motarbeidet Orbans parti Fidesz mens de fortsatt var i samme partigruppe i EU, men mer til Sverigedemokraterna som antas å være «noe mer positive» til det ungarske regjeringspartiet.

Når Sverige nå overtar formannskapet i EUs ministerråd i første halvdel av 2023, håper man derfor på mer pragmatisme fra EU, som i fjor rammet Ungarn hardt med sanksjoner og en resolusjon som fordømmer medlemslandet som «udemokratisk».

Men ifølge Deutsche Welle (DW) har Ulf Kristersson allerede gitt uttrykk for at Sverige vil «beskytte rettsstaten» i EU og fortsette med tiltakene mot Ungarn og Polen, om enn «med tilbakeholdenhet».

«Opsummert er det lite sannsynlig at det svensk-ungarske forholdet vil varmes opp i nær fremtid, men vi kan i det minste håpe på mer pragmatisme og færre ideologiske angrep fra den svenske staten», avslutter Hungary Today.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg