Hjem Nyheter Europa Ungarn kan droppe Gripen etter svensk propagandaoffensiv

Ungarn kan droppe Gripen etter svensk propagandaoffensiv

0

UTENRIKS Ifølge opplysninger til ungarsk media kan landet komme til å bytte ut det svenske Jas Gripen mot amerikanske kampfly.

Jas Gripen og sosialforsikringsminister Annika Strandhälls.
Foto: US Air Force, Frankie Fouganthin via Fria Tider

Ifølge opplysninger til ungarsk media, som skal komme fra en senior regjeringstjenestemann, kan landets regjering komme til å rive i stykker leasingavtalen for 14 svenske Jas 39 Gripen for å i stedet bytte disse ut med amerikanske kampfly. Ifølge tjenestemannen kommer det hele av hestkampanjen som svenske politikere har drevet mot landet den siste tiden.

– Svenskene gravde sin egen grav med sine mange antiungarske angrep. Det er mulig at vi kjøper F-35 i stedet, sier tjenestemannen til nettavisen Direkt36.

Et eksempel på disse angrepene er at sosialforsikringsminister Annika Strandhäll sammenliknet statsminister Viktor Orbán med Adolf Hitler, en sammenlikning som altså er ment som et angrep, for at Ungarn forsøker å føre en familievennlig politikk med mål å øke fruktbarhetstallet i landet. Også Moderaterna har deltatt i angrepene, blant annet ved å se til at regjeringspartiet Fidesz ble utestengt fra den kristendemokratiske EU-gruppen EPP.

Hvor mye den politisk korrekte propagandakampanjen mot Ungarn til slutt kommer til å koste de svenske skattebetalerne gjenstår å se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg