Hjem Nyheter Europa Ungarn ønsker i likhet med Polen å regulere it-gigantene for å forhindre...

Ungarn ønsker i likhet med Polen å regulere it-gigantene for å forhindre politisk sensur

3

UNGARN Ungarn ønsker i likhet med polen å regulere it-gigantene for å forhindre dem i å sensurere ungarske borgere på sosiale medier.

Den svenske nettsiden Nordfront har tidligere skrevet om hvordan Polen ønsker å beskytte innbyggernes rett til ytringsfrihet ved å hindre store selskaper som kontrollerer sosiale medier fra å sensurere det innbyggerne skriver. Vårt naboland Sverige har på den andre siden holdt fast på å begrense ytringsfriheten og ønsker heller å sensurere enda mer og få EU til å tilnærme seg Sveriges linje.

Ifølge Nya Tider har Ungarns justisminister, Judit Varga, uttalt at Ungarn planlegger å vedta lover lignende de Polen har strevet for.

Varga har møtt forskjellige myndigheter for å undersøke hva slags sanksjoner som kan vedtas mot selskaper som Facebook når de sensurerer folks politiske meninger. Varga kritiserer blant annet «shadow-banning», en form for sensur der en persons innlegg bare blir sett av personen selv, og ingen andre.

«Shadow-banning betyr at sosiale medier i hemmelighet, med et politisk grunnlag, begrenser rekkevidden og synligheten til en profil uten at vedkommende vet om det», skriver hun på Facebook.

I likhet med den svenske energi- og digitaliseringsministeren Anders Ygeman ønsker Varga at saken skal avgjøres på EU-nivå, men Varga vil da at ytringsfriheten for den enkelte skal utvides fremfor å bli fjernet slik Ygeman og den svenske regjeringen ønsker. Selv om Ungarn ønsker at det skal reguleres på EU-nivå, ønsker nasjonen fortsatt å vedta en nasjonal lovgivning i tillegg «på grunn av de systematiske overgrepene».

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
Google bruker ADL for å sensurere YouTube
ADL bak Youtubes nye sensur
Google sensurerer søkedata – forhindrer trafikk til konservative medier
Avsløring: Google skal gjøre alt for å forhindre frie valg
Google endrer søkemotoren for å bekjempe «hat»
FILM: Twitter-ansatte bedriver politisk sensur og overvåkning
Israel og Facebook samarbeider om sensur
Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel
Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere
Jødisk press mot Apple om å fjerne Telegram
Jødiske Youtube stenger ned SwebbTVs Youtubekanal igjen
Facebook skjerper sensuren – «desinformasjon» om COVID-19 byttes ut med «korrekt informasjon»
IT-sjefer hardt presset under utspørring i den amerikanske kongressen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Godt å se en viss motstand mot (((globalistenes))) angrep på ytringsfriheten, og igjen er det Polen og Ungarn som er «rusk i maskineriet» for EU. Nå skal vi ikke nære altfor store forventninger når dette har vært gjennom byråkratiets lovkvern og politikernes hestehandler, men uansett er det positivt ifht det våre nordiske ryggradsløse politikere står for.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Bra, det må en nasjonal lovgivning til for å sette på plass disse IT-giganter, det samme skulle de gjort mot bankene. Håper flere land følger etter, påstår de seg å være demokratiske så får de da også vise det ved å slå ned på politisk sensur og verne om ytringsfriheten. Hvis ikke får de begynne å kalle seg diktatorer.

Tiwaz
Tiwaz
1 år siden

Skulle bare mangle.