Hjem Nyheter Europa Ungarn: Stefan Löfven lyver – Sveriges ambassadør innkalt til møte

Ungarn: Stefan Löfven lyver – Sveriges ambassadør innkalt til møte

0

UNGARN Etter Stefan Löfvens utspill mot Ungarn på onsdag ble Sveriges ambassadør innkalt til et møte.

Levente Magyar.
Levente Magyar.

Ungarns utenriksdepartement har gjennom statssekretær Levente Magyar enda en gang kalt opp den svenske ambassadøren Niclas Trouvé etter et av Stefan Löfvens udiplomatiske og fiendtlige uttalelser om Ungarns politikk.

Det var under en partilederdebatt på onsdag som Stefan Löfven kalte Polens og Ungarns regjeringer for høyreekstremistiske. Han sa at menneskerettigheter, ytringsfrihet, pressefrihet og rettsikkerhet er truet i de landene.

Magyar sier at Löfvens uttalelser er «løgnaktige».

– Vi tilbakeviser bestemt den svenske statsministerens grunnløse anklager, sa Magyar i en uttalelse på fredag.

Magyar sa også at den svenske regjeringen – tidligere av ungarske politikere kalt «innvandringsregjeringen» – er for innvandring og grunnen til at de kritiserer oss er at vi sier nei til innvandring, samt at dette utgjør grunnen til alle konflikter.

Sveriges rekke av politiske angrep mot Ungarn

«Rekken av angrep» mot Ungarn er uakseptabel, sa Levente Magyar og la til at «Sveriges innvandringsforfektende sosialminister anklagde den ungarske regjeringen for å være nazistisk på grunn av Ungarns familiestøttende innenrikspolitikk». Löfvens uttalelser på onsdag utgjør en del av denne kampanjen mot Ungarn, mener Magyar også.

Enda en gang minner det ungarske utenriksdepartementet den svenske regjeringen om at det er det ungarske folket som bestemmer Ungarns fremtid, ikke Sveriges regjering. Han minnet også om at to tredjedeler av ungarerne hadde gitt sin støtte til Fidesz og Viktor Orbáns regjering.

– Dette burde respekteres av selv den svenske statsministeren, sa Magyar.

Moderaterna ble på 1. mai sammen med Kristdemokraterna utpekt av Stefan Löfven som et høyreekstremistisk parti.

Moderaternas partileder Ulf Kristersson kommenterte Löfvens tale under onsdagens partilederdebatt med å si at Löfven prøver å blande kortene før EU-valget.

– Han forsøker å begrunne sin rare regjering med å gjøre EU-vaget til et valg om Polen og Ungarn eller Romania, sa Kristersson etter partilederdebatten på onsdag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg