Hjem Nyheter Utenriks – Ungarn vil ikke ha et flerkulturelt samfunn!

– Ungarn vil ikke ha et flerkulturelt samfunn!

 UNGARN  Den ungarske statsministeren, Viktor Orbàn, kritiserer asylsøkere og lover landet kommer til å innføre strengere regler for å stoppe masseinnvandringen fullstendig. Statsministeren mener også at «Europa burde stenge sine dører».

massimmigration-640x342

Ungarns statsminister Viktor Orbàn varslet nylig at landet vil komme til å innføre langt strengere regler for å stanse masseinnvandringen. Ifølge Orbàn vil ikke Ungarn ha én eneste asylsøker.

Det var Antal Rogan, et fremtredende medlem av regjeringspartiet Fidesz, som nylig siterte statsministeren. Ifølge partiet bør Ungarn lukke sine dører.

– Økonomisk migrasjon må holdes på null. Ungarn må låse sine dører. Det er ikke behov for en eneste økonomisk innvandrer.

Viktor Orbàn
Viktor Orbàn

Regjeringspartiet ønsker å innføre langt strengere regler nå, da de ikke føler de kan vente på EU. Ifølge Rogan er Ungarn allerede blitt et ettertraktet mål for asylsøkere, og ikke bare som et transittland.

I løpet av 2013 ankom 43 000 asylsøkere til Ungarn. Av disse reiste 80 prosent videre til andre europeiske land. Totalt ble mellom 400 og 500 søknader om opphold innvilget i Ungarn.

– Europa burde stenge sine dører

Den ungarske statsministeren har tidligere kommet med såkalte kontroversielle uttalelser. Etter angrepet mot redaksjonen på Charlie Hebdo i Paris uttalte han at Europa burde stenge sine dører, og torsdag denne uken sa han til en tysk avis at Ungarn ikke var interessert i å bli et flerkulturelt samfunn.

Kilde:
Ungarns statsminister Viktor Orbàn langer ut mot asylsøkere