Hjem Nyheter Ungarns statsminister: «Titalls millioner innvandrere til Europa»

Ungarns statsminister: «Titalls millioner innvandrere til Europa»

MASSEINNVANDRING: Ungarn styrker sine grenser og kan komme til å sette inn militæret for å få bukt med den ulovlige masseinnvandringen.

Ungerns-flagga-460x287

Ungarns statsminister Viktor Orbàn oppgir at landet kommer til å fortsette å holde en hard linje mot masseinnvandringen inn til Europa. Etter den 15. september kommer man å sende politistyrker til grensen og man vurderer også å sette inn militæret for å få bukt med den enorme strømmen av illegale innvandrere. Det senere krever dog godkjennelse av parlamentet.

– Vi kommer til å ta kontroll over grensen steg for steg, uttalte Orbàn på pressekonferansen, og advarte for at det i fremtiden ville komme til å ankomme titalls millioner innvandrere.

Tusenvis av flyktninger lyktes nylig å ta seg gjennom Ungarn mot Østerrike og Tyskland. Senere stoppet landet togforbindelsene mot Nord-Europa for å demme opp den enorme invasjonen. Senere besluttet man dog å busse innvandrerne videre.

Nå venter man enda flere innvandrere som forsøker å ta seg videre til sine endelige mål i Nord-Europa, der vilkårene og bidragene er bedre. Landet har dog oppgitt at man ikke lenger vil bistå innvandrerne med transport.

Viktor Orbàn advarte nylig for at vi «plutselig kan komme til å bli minoritet i vårt eget kontinent».

Kilde:
Ungern kan sätta in armén för att mota bort flyktingar