Hjem Nyheter Europa Ungarns utenriksminister: «Svenske politikere er idioter»

Ungarns utenriksminister: «Svenske politikere er idioter»

2

NATOKRISEN Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto kommenterte den svenske regjeringens håndtering av Paludans koranbrenning i forbindelse med den tyrkiske utenriksministerens besøk i Budapest. Ifølge Szijjarto er hele fadesen «helt idiotisk».

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó. Foto: The Official CTBTO Photostream via flickr.com, (CC BY 2.0).

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó tok i mot Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Budapest tirsdag. Under et felles pressemøte kommenterte Szijjarto Rasmus Paludans koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, hvilket forarget tyrkerne så mye at de satte en stopper for den svenske NATO-søknaden.

Ifølge Szijjarto har svenske politikere og myndigheters håndtering av saken vært «rent idiotisk», skriver RT.

– Som kristen og katolikk må jeg si at brenning av en annen religions hellige bok er en uakseptabel handling. Å hevde at brenning av en hellig bok bare er en del av ytringsfriheten er rent idiotisk, sa utenriksministeren.

Szijjarto la også til at Ungarn ikke vil prøve å påvirke Tyrkias beslutning om det mulige svenske NATO-medlemskapet og benyttet samtidig anledningen til å gi de svenske politikerne kritikk.

– Jeg prøver aldri å påvirke en utenlandsk regjering til å gjøre noe som ikke angår meg. Kanskje de [svenske politikere] burde begynne å handle annerledes hvis de vil sikre Ankaras støtte.

Opprinnelig publisert av Nordfront.se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Må si meg enig der 😂

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Land som baserer sin utenriks- og forsvarspolitikk på realiteter og ikke stupid idealisme og «våre verdier» – som Norge og Norden – manøvrerer bedre i forhold til sine naboer, både små og store, ut fra EGNE interesser. Å kunne forholde seg til andre stater og folk ut fra realisme og respekt for at de har samme sikkerhetsbehov som oss og at et modus vivendi alltid er mulig, og også bør gjelde mht Russland ifht Vesten. Og da er krenking ikke veien å gå, som med Koranbrenning i full offentlighet.