Hjem Nyheter Norden Ungarns utenriksminister: «Svenske politikere er idioter»

Ungarns utenriksminister: «Svenske politikere er idioter»

NATOKRISEN Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto kommenterte den svenske regjeringens håndtering av Paludans koranbrenning i forbindelse med den tyrkiske utenriksministerens besøk i Budapest. Ifølge Szijjarto er hele fadesen «helt idiotisk».

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó. Foto: The Official CTBTO Photostream via flickr.com, (CC BY 2.0).

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó tok i mot Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Budapest tirsdag. Under et felles pressemøte kommenterte Szijjarto Rasmus Paludans koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, hvilket forarget tyrkerne så mye at de satte en stopper for den svenske NATO-søknaden.

Ifølge Szijjarto har svenske politikere og myndigheters håndtering av saken vært «rent idiotisk», skriver RT.

– Som kristen og katolikk må jeg si at brenning av en annen religions hellige bok er en uakseptabel handling. Å hevde at brenning av en hellig bok bare er en del av ytringsfriheten er rent idiotisk, sa utenriksministeren.

Szijjarto la også til at Ungarn ikke vil prøve å påvirke Tyrkias beslutning om det mulige svenske NATO-medlemskapet og benyttet samtidig anledningen til å gi de svenske politikerne kritikk.

– Jeg prøver aldri å påvirke en utenlandsk regjering til å gjøre noe som ikke angår meg. Kanskje de [svenske politikere] burde begynne å handle annerledes hvis de vil sikre Ankaras støtte.

Opprinnelig publisert av Nordfront.se.