Hjem Nyheter Norge Ungdommens bystyre vil doble antallet flyktninger

Ungdommens bystyre vil doble antallet flyktninger

0

 OSLO  Ungdommens bystyre ønsker at Oslo kommune skal bosette dobbelt så mange flyktninger som vedtatt for i år.

Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef (midt i bildet)
Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef (midt i bildet)

Ungdommens bystyre ber Oslo kommune om å bosette 1000 innvandrere i kategorien flyktninger. For 2015 har Oslo vedtatt å bosette 520 såkalte flyktninger. Det er en økning fra 495 bosatte i fjor.

Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef, kunne fortelle at Ungdommens bystyre i sine samtaler ikke hadde snakket så mye om penger, men om «menneskeliv» og «medmenneskelighet». Sentralt Ungdomsråd skal fremover propagere for saken ved å holde aksjoner samt jobbe for at den blir tatt opp i ulike komiteer.

Rødts leder Bjørnar Moxnes mener hele landet bør ta imot flere flyktninger og synes forslaget fra Ungdommens bystyre er godt. Han tror Rødt vil støtte forslaget.

Sosialbyråd i Oslo, Øystein Eriksen-Søreide, sier at Oslo i praksis tar imot flere flyktninger enn dem kommunen selv bosetter, ettersom mange av dem flytter til Oslo snarlig etter at de er blitt bosatt i en annen kommue. Å doble antallet flyktninger Oslo skal bosette, karakteriserer han som «krevende», men ikke umulig:

– Jeg kan ikke si at det ikke er mulig. Det er en prioriteringssak.

Kilde:
Vil bosette dobbelt så mange flyktninger

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg