Hjem Nyheter Norge Ungdommens bystyre vil doble antallet flyktninger

Ungdommens bystyre vil doble antallet flyktninger

 OSLO  Ungdommens bystyre ønsker at Oslo kommune skal bosette dobbelt så mange flyktninger som vedtatt for i år.

Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef (midt i bildet)
Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef (midt i bildet)

Ungdommens bystyre ber Oslo kommune om å bosette 1000 innvandrere i kategorien flyktninger. For 2015 har Oslo vedtatt å bosette 520 såkalte flyktninger. Det er en økning fra 495 bosatte i fjor.

Nestleder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo, Maria Skage El-Yousef, kunne fortelle at Ungdommens bystyre i sine samtaler ikke hadde snakket så mye om penger, men om «menneskeliv» og «medmenneskelighet». Sentralt Ungdomsråd skal fremover propagere for saken ved å holde aksjoner samt jobbe for at den blir tatt opp i ulike komiteer.

Rødts leder Bjørnar Moxnes mener hele landet bør ta imot flere flyktninger og synes forslaget fra Ungdommens bystyre er godt. Han tror Rødt vil støtte forslaget.

Sosialbyråd i Oslo, Øystein Eriksen-Søreide, sier at Oslo i praksis tar imot flere flyktninger enn dem kommunen selv bosetter, ettersom mange av dem flytter til Oslo snarlig etter at de er blitt bosatt i en annen kommue. Å doble antallet flyktninger Oslo skal bosette, karakteriserer han som «krevende», men ikke umulig:

– Jeg kan ikke si at det ikke er mulig. Det er en prioriteringssak.

Kilde:
Vil bosette dobbelt så mange flyktninger