Hjem Nyheter Europa Universitet: «Hvite filosofer skal bort»

Universitet: «Hvite filosofer skal bort»

6
DEL

KULTURMARXISME Studenter ved Universitetet i London krever at filosofer som Platon, Descartes og Immanuel Kant skal få mindre plass i læreplanen. Årsaken? De er hvite.

filosofer

Studentforeningen «School of Oriental and African Studies» (SOAS) som er en del av University of London, krever at hvite filosofer som Platon og Immanuel Kant skal få mindre plass i undervisningen. Dette som en del av en bredere plan for å «avkolonisere» universitetet for å kunne «håndtere den strukturelle og epistemologiske arven fra kolonitiden».

SOAS skriver i sin plan for det nye året at deres prioritet er å «avkolonisere» universitet i tillegg til å «konfrontere den hvite institusjonen». Dette betyr at hvite filosofer bare skal studeres når det er høyst nødvendig, og da ut i fra et kritisk perspektiv. En måte å gjøre det på er, ifølge SOAS, å ta hensyn til den koloniale kontekst som filosofene skrev i.

Den britiske filosofen Sir Roger Scruton er kritisk til studentforeningens påstander og mener at det indikerer «uvitenhet» fra deres side, og at studentforeningen ikke engang har undersøkt hva som de mener med «hvit filosofi». Historikeren, forfatteren og rektoren ved Universitetet i Buckingham, Sir Anthony Seldon, er også svært kritisk til forslaget.

– Det er en reell fare for at politisk korrekthet er i ferd med å spore av. Vi trenger å forstå verden slik den var, og ikke omskrive historien slik som enkelte ønsker den var, sier han.

Kilde:
Universitet: ”Vita filosofer ska bort”University students demand philosophers such as Plato and Kant are removed from syllabus because they are white

DEL
 • Kim Larsen

  Selv om de gjør det sånn så vil mennesker som har interesse alltid søke seg til sannheten uansett hindringer eller restriksjoner

  • Andreas

   tror faktisk at vis dem skal fjerne ting som er hvit historie fra historie bøkene i skolen, at interessen kan øke på historie søk hjemme over nett. noe som kan bli bra for nasjonalisme og oppvåkning.

 • Il Duce

  Universitetene går stadig nye høyder i politisk korrekthet.

 • Matteus 23:33

  Hvit kulturell overlegenhet kan være smertefull å bære for alle halvaper og intellektuelt mindreverdige. Disse filosofene var også akutt oppmerksomme på forskjellene mellom høytytende og laverestående individer og grupper. Derfor må de renskes ut fra pensum.

 • URBAN65

  Stakkars selv hatende masochistiske studenter som , forhåpentligvis, ikke skjønner sitt eget beste. En revisjonering av vår felles historie der formålet er at den skal harmonisere mellom den «nye hverdagen» der flerkultur råder. Et gedigent bidrag til fordummingen og forakten for vår gedigen ånds arv.

 • Leonidas Carl

  Nei Nei ikke Studerer våre Gamle Moraler. Det blir for dumt. vi skal bli muslim