Hjem Nyheter Universitet: «Hvite filosofer skal bort»

Universitet: «Hvite filosofer skal bort»

KULTURMARXISME Studenter ved Universitetet i London krever at filosofer som Platon, Descartes og Immanuel Kant skal få mindre plass i læreplanen. Årsaken? De er hvite.

filosofer

Studentforeningen «School of Oriental and African Studies» (SOAS) som er en del av University of London, krever at hvite filosofer som Platon og Immanuel Kant skal få mindre plass i undervisningen. Dette som en del av en bredere plan for å «avkolonisere» universitetet for å kunne «håndtere den strukturelle og epistemologiske arven fra kolonitiden».

SOAS skriver i sin plan for det nye året at deres prioritet er å «avkolonisere» universitet i tillegg til å «konfrontere den hvite institusjonen». Dette betyr at hvite filosofer bare skal studeres når det er høyst nødvendig, og da ut i fra et kritisk perspektiv. En måte å gjøre det på er, ifølge SOAS, å ta hensyn til den koloniale kontekst som filosofene skrev i.

Den britiske filosofen Sir Roger Scruton er kritisk til studentforeningens påstander og mener at det indikerer «uvitenhet» fra deres side, og at studentforeningen ikke engang har undersøkt hva som de mener med «hvit filosofi». Historikeren, forfatteren og rektoren ved Universitetet i Buckingham, Sir Anthony Seldon, er også svært kritisk til forslaget.

– Det er en reell fare for at politisk korrekthet er i ferd med å spore av. Vi trenger å forstå verden slik den var, og ikke omskrive historien slik som enkelte ønsker den var, sier han.

Kilde:
Universitet: »Vita filosofer ska bort»University students demand philosophers such as Plato and Kant are removed from syllabus because they are white