Hjem Nyheter Europa Universitet må lære utenlandske studenter hvordan de bruker toalettet

Universitet må lære utenlandske studenter hvordan de bruker toalettet

3

FLERKULTUR På et universitet i Skottland, der noen av verdens mest intelligente mennesker studerer, har man støtt på et merkelig problem: De utenlandske studentene vet ikke hvordan man bruker toalettet, men bæsjer i stedet litt over alt.

Sjefer på et av Skottlands beste universiteter, Strathclyde University i Glasgow, sendte nylig ut en pinlig e-post til 400 studenter og 250 ansatte gjeldende visse personer upassende toalettvaner.

I meldingen, som ble sendt ut av universitetets Technology and Innovation Centre (TIC) kunne man blant annet lese instruksjoner om at det ikke er ok å bæsje i dusjen eller i søplebøtter.

Ettersom vi har erfart et mennesker bæsjer i søplebøtter, dusjer og lignende, vil vi nå påminne alle TIC-boende om at toaletter er til nettopp for dette formålet. Alle kroppsvæsker, faste emner og toalettpapir skal dermed kasseres i toalettet. Samtidig som jeg setter pris på at TIC-befolkningen er flerkulturell og at ulike land har ulike metoder, vil jeg påpeke at her i Storbritannia er den eneste aksepterte praksisen å bruke toalettet.

Også renholdspersonalet skal ha vært lei av å finne bæsj og toalettpapir over alt, rapporterer avisen Daily Record.

I beskrivelsen av universitetet kan man blant annet lese:

Et hjem for forskere, ingeniører og prosjektledere fra akademia og industri, som side ved side vil jobbe med prosjekter med rekkevidde over fremtidige byer, produksjon, helse og energi.

Kilde:
Universitet tvingas lära sina utländska studenter hur man bajsar på toaletten

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Men dette er vel multikulturell berikelse av beste sort? En kan ikke forvente forfinede toalettvaner fra afrikanere, pakistanere og arabere, eller? Alle kulturer er vel like gode, tilpasset som de er lokale geografiske og demografiske forhold?

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden
Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
5 år siden

Kan sjå ut som opptakskrava er vel låge når «pottetrening 101» vert noko å lære på universitet. Det ser ikkje lyst ut for framtidas bygge- og industriprosjekt.