Hjem Artikler Kommentar Uri Geller vil stoppe Putin med påståtte paranormale evner

Uri Geller vil stoppe Putin med påståtte paranormale evner

1

UTENRIKS Den jødiske, diskrediterte illusjonisten Uri Geller har fra Israel kommet med en advarsel til den russiske presidenten Vladimir Putin. Med paranormale evner skal Geller stoppe eventuelle atomraketter fra Russland, med retning Skottland, og han ber «alle fredselskende mennesker rundt om i verden» om å delta.

Uri Geller (med gul t-skjorte) i Jerusalem, med en mengde objekter som har blitt utsatt for hans «paranormale evner». Foto: Doron Eran. CC BY-SA 3.0, Wikimedia commons.

Jødiske Uri Geller gjorde et navn som illusjonist og underholdningsartist på 1970 og -80-tallet, og var hyppig gjest i underholdningsprogrammer rundt om i verden, spesielt i Europa og USA. Smått spektakulære tricks som å bøye bestikk med tankekraft og tankelesning var en sikker vinner for mange tv-stasjoner å presentere et publikum en fredags- eller lørdagskveld. Helt til han ble avslørt som svindler. I senere tid er det kommet frem at han var tilknyttet den Israelske etterretningstjenesten Mossad og var trolig utsendt for å innynde seg, som en hoffnarr, hos mennesker med makt.

Nå har Geller imidlertid funnet et annet område å bruke sine imaginære krefter på. Illusjonisten har kastet seg inn i Ukrainakonflikten og bestemt seg for å hindre Vladimir Putin i å bruke atomvåpen mot Skottland. Ideen er at med tankekraft skal man kunne generere et kraftfelt med virkning som skjold, sterkt nok til å stoppe atomraketter med retning den nordlige delen av de britiske øyer. Geller skriver på Twitter direkte til Putin at han skal «bruke mine siste molekyler av min mentale kraft til å stoppe deg fra å innlede et atomangrep!» Han oppfordrer også andre rundt om i verden til å «stoppe med det de driver med akkurat nå, og bare bruke noen sekunder til å visualisere et strålende, energisk kraftfelt, som et strålende og blendende, gyllent skjold på himmelen, som vil avlede og snu alle atomstridshoder som Putin har planer om å sende!»

Geller har også venner og allierte i verdensrommet og omtaler disse ved å henvise til at «det er også krefter mye, mye sterkere og mektigere enn du kan forestille deg, og som jeg er sikker på vil intervenere for å stoppe deg i å starte en atomkrig. De følger med og venter, og de kommer til å STOPPE deg.»

Igjen, bare så det er sagt: Gellers angivelige paranormale evner er for lengst gjendrevet og avslørt som svindel. Den tidligere illusjonisten James Randi ga allerede i 1982 ut boken «The Truth About Uri Geller» som detaljert og steg for steg tok for seg hvordan Geller gjennomførte tricksene sine.

Uri Geller samarbeidet tilsynelatende både med CIA og Mossad, men mest trolig infiltrerte han førstnevnte på oppdrag fra sistnevnte. CIA gikk imidlertid god for det som kom frem under disse eksperimentene. De «pyntet» på resultatet, mest trolig fordi tilsynelatende positive resultater utløste betydelig mengder penger fra de amerikanske myndighetene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
1 måned siden

«It was real in my mind»